Fogadóórát tart az ombudsman

2012. március 22., csütörtök, Közélet

Ismét Sepsiszentgyörgyön fogadja ügyfeleit a Nép Ügyvédje néven is ismert Ombudsmani Hivatal brassói kirendeltsége, a megtakarítások miatti több hónapos szünet után újra lesz fogadóórájuk a kormányhivatalban.

Két évvel ezelőtt néhány hónapig már megnyitották egyszer itteni irodájukat, és mindig érdeklődők népes tömege fogadta a Brassóból hetente ingázó szakembereket. A megszorítások azonban elérték ezt az intézményt is, így a 2010 májusában megnyitott irodát augusztus elején bezárták. Most az intézmény országos vezetője, Gheorghe Iancu nemrég megyénkben tett látogatásának köszönhető, hogy kéthetente ismét lesz ügyfélfogadás Sepsiszentgyörgyön.
Az Ombudsmani Hivatalt elsÅ‘sorban jogi kérdésekkel keresik meg a polgárok, a helyi vagy központi hatóságokkal adódó gondjaikra igyekeznek gyógyírt, megoldást találni. A két évvel ezelÅ‘tti sepsiszentgyörgyi, no meg a folyamatos brassói tapasztalat (az ottani irodát sok háromszéki kereste meg levélben vagy személyesen) azt mutatja, a legtöbben tulajdon-visszaszolgáltatás ügyében fordulnak a szakértÅ‘khöz, sokan a nyugdíjuk kiszámításával elégedetlenek, és szép számmal akadnak fogyatékkal élÅ‘k, akik a besorolásukat kifogásolják. Vannak olyanok is, akik egyszerű (és ingyenes!) jogi tanácsadásért fordulnak hozzájuk. Megtehetik, nem kötelezÅ‘ az írott panasz megfogalmazása. Ha valaki nem akarja vagy nem tudja személyesen felkeresni, levélben, e-mailen, faxon is megteheti, a jelzett visszaélést kivizsgálják, mégis ajánlják a találkozást, a beszélgetés a felmerülÅ‘ kérdések egyértelműsítése miatt is hasznos lehet – hangsúlyozták.
Az Ombudsmani Hivatal ma 10 és 15 óra között tart fogadóórát Sepsi­szentgyörgyön, legközelebb pedig április 5-én. Az érdeklÅ‘dÅ‘k feliratkozhatnak a meghallgatásra személye­sen, a kormányhivatal portáján vagy a 0267 315 444-es telefon 29020-as (porta) mellékén.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?









eredmények
szavazatok száma 857
szavazógép
2012-03-22: Közélet - Iochom István:

Bukarestbe viszik a gazdák panaszait

Több mint kétszáz felső-háromszéki községvezető, önkormányzati képviselő, mezőgazdasági egyesületi vezető és állattartó gazda vett részt tegnap a szarvasmarha-tenyésztők megyei egyesülete által kezdeményezett gazdatalálkozó-sorozat torjai állomásán, melyre, bár megígérte, a szaktárca vezetője nem jött el, a mezőgazdasági minisztériumot Tánczos Barna államtitkár képviselte.
2012-03-22: Közélet - :

Pénz kórházfelújításra

Ritli László egészségügyi miniszter 5,4 millió lejes támogatást hagyott jóvá a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei SürgÅ‘sségi Kórház számára – tájékoztat a megyei tanács.