Tragikus baleset KézdiszékenSzörnyethalt a motoros, megverték a társát

2014. augusztus 12., kedd, Közélet

Tragikus baleset történt vasárnap 18.15 órakor Kézdiszentléleken. Egy kislány súlyosan megsebesült, egy ember életét vesztette, utasa komolyan sérült, motorostársukon pedig a helybeliek akartak bosszút állni, csak a rendőröknek köszönhető, hogy életben maradt.
 

Vasárnap 18.15 óra körül Kédivásárhely irányából két szovátai motorkerékpáros haladt a Katrosa irányába. Kézdiszentlélek végében, a cigánysoron, ahol mintegy négyszázan élnek, az elöl haladó motoros elütött egy tizenegy éves kislányt, aki szabálytalanul próbált átkelni az úttesten, majd a Kawasaki egy ház padlásán kötött ki. A 37 éves motoros a helyszínen szörnyethalt, a mögötte ülő 41 éves nő súlyos belső sérüléseket szenvedett, jelenleg a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban kezelik.
Tegnap a helyszínen jártunk. A szemtanúk vallomása szerint a motorkerékpár lesodródott az úttestről, és elgázolt egy tizenkét éves kislányt, akit előbb a megyei, majd a brassói kórház gyermekosztályára szállítottak máj- és vesesérülésekkel. A második motoron egy férfi ült, aki szemtanúja volt társa tragikus halálának. Szeren­csétlenségére megállt a baleset helyszínén – segíteni akart –, de az összegyűltek ütlegelni kezdték. A 28 éves motorost súlyos sérülésekkel, többek között tüdőszúrással Brassóba vitték. A felbőszült helybeliek a járművet is megrongálták. A lincselést a helyszínre érkező rendőrök és csendőrök akadályozták meg. Az összesereglett 120–150 cigány a rend őreivel is szembefordult és a mentősökkel is kötekedett. A motorkerékpárt egy markológéppel emelték ki a padlásról, és elvitték a kézdivásárhelyi rendőrség udvarára.
Tegnap a megyei rendőrség munkatársainak bevonásával folytatódott a baleset körülményeinek vizsgálata és a lincselésben részt vevők azonosítása. Érte­süléseink szerint a motorosok nagyméretű felvonulással óhajtanak szolidarizálni bántalmazott szovátai társaikkal. 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mi a véleménye az új sepsiszentgyörgyi biciklikölcsönző rendszerről?








eredmények
szavazatok száma 639
szavazógép
2014-08-12: Közélet - Bokor Gábor:

Lisznyóé volt az idei esztendő

Messze eltért az ilyenkor megszokott események sorától az idei lisznyói falunap. Jókedvben, mulatságban nem volt hiány, de a történések gerincét az utóbbi hónapokban, hetekben, sőt, napokban befejezett befektetések átadása és avatása jelentette.
2014-08-12: Közélet - :

Emberéletet követelt a tó

Életét vesztette szombaton egy fiatalember a Rétyi-tóban. A rendőrséget délután négy óra után értesítették arról, hogy a 26 éves férfi bement a vízbe, de nem jött ki.