Hétszáz motoros KézdiszentlélekenGyertyás megemlékezést tartottak

2014. augusztus 14., csütörtök, Közélet

Békés, gyertyagyújtással egybekötött megemlékezést szerveztek tegnap délután az erdélyi motorosklubok a vasárnap tragikus körülmények között elhunyt szovátai motorostársuk emlékére.
 

  • A szerző felvételei
    A szerző felvételei

A megemlékezésen a mintegy hétszáz Hargita, Maros és Kovászna megyei motoros mellett Kézdiszentlélek vezetősége és lakossága is nagy számban képviseltette magát, gyertyát gyújtottak a ház előtt, ahol a motoros életét veszítette. A csendőrség és a rendőrség feltűnően nagy állománnyal volt jelen az egyébként incidens nélkül lezajlott egyórás megemlékezésen.
A cigánysoron néma csend uralkodott, a cigányság nagy része, félve a megtorlástól, elhagyta a putrikat, Kiskászonban és Kézdikőváron keresett menedéket.
Miután a község elöljárói gyertyát gyújtottak Pál Fe­renc római katolikus plébános kezdeményezésére, a tömeg vele együtt mondta el a Mi Atyánkat és az Üdvöz­légy, Máriát. 18.10 órakor a Ká­szonok felől megérkeztek a Csíkszeredában összegyűlt motorosok, mintegy ötszázan, akiket a több száz fős tömeg tapssal fogadott. Pár percre rá Kézdivásárhely irányából újabb kétszáz motoros érkezett. A motorosklubok képviselői sorra járultak a tragédia helyszínére, és meggyújtották a kegyelet gyertyáit. Egy kézdivásárhelyi motoros a sajtónak nyilatkozva arról beszélt, hogy szovátai társukat a megbőszült romák ölték meg, a baleset után még tíz percig élt, de fejszével fejbeverték. A motorosok a rend­őrségtől vissza­követelik elhunyt társuk bukósisakját, hogy pontosan meg lehessen állapítani a halál okát, mivel a bonctani vizsgálat szerint a motoros halálát fejütés okozta.
A békés tüntetést követően a hétszáz motoros a kézdivásárhelyi Kauf­land parkolójába hajtott, ahol adományt gyűjtöttek a kórházban lévő két sérültnek.
Tegnap délelőtt a megyei rendőrség munkatársai őrizetbe vettek négy, 25 és 52 év kö­zötti roma nemzetiségű személyt, azt feltételezik, hogy a második motorost ők szúrták tüdőn. Az ügyészség kéri a megyei törvényszéktől előzetes letartóztatásukat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1446
szavazógép
2014-08-14: Közélet - Bokor Gábor:

Újból áskálódnak Kovásznán

Marius Popica kormánybiztos felszólította Thiesz János kovásznai polgármestert, hogy a városban lévő köztéri alkotásokon jelentessék meg román nyelven a feliratokat – a hír a notórius magyarellenes jelentgető, Dan Tanasă honlapján jelent meg.
 
2014-08-14: Közélet - :

Egy szemtanú vallomása

Mivel 2014. augusztus 10-én családommal együtt szemtanúja voltam egy eseménynek, mely azóta a közvéleményt is nagyon élénken foglalkoztatja, és amely kapcsán elég sok pontatlan, félrevezető híradást, kommentárt és véleményem szerint nem egészen helytálló publicisztikát olvashattunk, úgy gondolom, érdemes röviden leírni azt, amit láttam, éreztem Kézdiszentléleken a cigánysoron történt motoros baleset helyszínén 2014. augusztus 10-én késő délután.