Antal Árpádot támogatja Sógor CsabaNyitásra készen

2008. június 9., hétfő, Közélet

Sógor Csaba EP-képviselő Antal Árpád RMDSZ-es polgármesterjelölt megválasztását támogatja. Szombat esti sajtótájékoztatóján elmondta, jónak tartja a jelölt korábban megfogalmazott ötletét egy székelyföldi politikai testület létrehozataláról, ez azonban tovább bővíthető, az önkormányzatok és a hazai képviselők, szenátorok mellett helyet kaphatnának az EP-képviselők is, és egyfajta ,,székelyföldi felsőházat" hozhatnának létre.

,,Antal Árpád már bebizonyította a parlamentben is és azon kívül is, hogy vannak jó ötletei" — emelte ki Sógor Csaba. Felidézte, hogy egy Bukarestben tartott autonómiakonferencián rendkívüli érdeklődést váltott ki a román sajtó köré­ben mindaz, amit Antal Árpád az emocionális energiák felszabadulásáról mondott, de elvitathatatlan érdemei voltak abban is, hogy az RMDSZ már az Egyesült Államok és Albá­nia előtt elismerte Koszovó függetlenségét. ,,Ha a nagypolitikában volt, akkor a városiban is lesz nem csak egy-két jó ötlete, de jó megvalósítása is Antal Árpádnak. Arra biztatom a sepsiszentgyörgyieket, hogy rá szavazzanak. Nagyon fontos, hogy ne csak a bukaresti, brüsszeli, de a helyi és megyei politizálás is összhangban legyen" — fejtette ki Sógor Csaba.

,,Összevetve az EP-választások tapasztalatát az önkormányzati választások eredményeivel és tapasztalataival, elmondhatjuk: az MPP megjelenésének talán legnagyobb érdeme, hogy az RMDSZ-en belül előretörhettek a fiatalok és a reformerek, megnyíltak bizonyos kapuk. Az MPP elindított egy visszafordíthatatlan reformfolyamatot az RMDSZ-ben" — hangsúlyozta Antal Árpád, aki szerint ezt példázza Sógor Csaba EP-képviselővé választása, de erre bizonyíték az is, hogy Tamás Sándor és ő jelöltté válhatott Háromszéken. Sógor Csaba úgy véli, az RMDSZ és az MPP majdani tárgyalásai szempontjából sem mindegy, hogy kik ülnek majd az RMDSZ-es térfélen. Szükség van a kiegyezésre, mert két példa is bizonyítja, hogy nincs más út: a felvidéki és a vajdasági.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1338
szavazógép
2008-06-09: Közélet - Fekete Réka:

Díjözön a kicsengetéseken

Ballagás a Mikes Kelemen Főgimnáziumban
Háromszék kilenc iskolájában tartottak szombaton ballagási ünnepséget, nyolc másikban ezen a héten búcsúznak a végzősök.
2008-06-09: Közélet - Szekeres Attila:

Mulatott Komolló

Szombaton a futballpálya melletti téren negyedszer nyitotta meg a falunapokat a főszervező Balla Barna református lelkipásztor, ezúttal a tavaly augusztusban alakult Komolló Egyesület elnökeként, majd Dálnoki Lajos, Réty község újraválasztott polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket. A gyermekek közül a vállalkozó szelleműek különböző versenyeken vettek részt: rönkön táncoltak, amíg valaki le nem lépett a csutakról, kekszet rágtak, s aztán még fütyülni is kellett, vagy a pálya körül bringáztak.