PaintballKülönleges verseny a csíkszeredai börtönben

2008. június 19., csütörtök, Sport

Az elmúlt hét végén a sepsiszentgyörgyi PPZ Army egy különleges paintballversenyt — azaz csapatépítő tréninget — tartott a csíkszeredai börtönben. A kuriózumszámba menő esemény talán világpremier is egyben, hiszen ilyen jellegű rendezvényre még nem került sor egy fegyintézet falain belül.

A sportág népszerűsítése mellett a viadal jó alkalmat szolgáltatott a kikapcsolódásra és a szórakozásra annak a tizennyolc rabnak, aki részt vehetett a háromszéki paintballozók által szervezett eseményen. A részt vevő elítéltek 20 és 40 év közöttiek voltak, és hat háromfős csoportba osztották őket. Az eligazítást és a bemelegítést követően mintegy harminc párbajra került sor, a verseny győztese pedig a Denevérek csapata lett, második az Extazi Team, harmadik a Mackók. A nyertesnek járó díj mellett a Denevérek a fegyőrök csapatával is megmérkőzhettek, az összecsapást a rabok nyerték meg. Előzetes megegyezés után a csapatépítő tréning utolsó viadalán füstbombát és festékgránátot is bevetettek a szervezők, ezáltal látványosabbá és izgalmasabbá vált a küzdelem. ,,A börtön falain belül ránk az őrök vigyáztak, a pályán mi vigyáztunk a rabokra és az örökre egyaránt" — meséli Hajnal Attila, a különleges paintballversenyt egyik szervezője. ,,Egy ilyen esemény megrendezése rengeteg erőfeszítést, időt és kilincselést igényelt — folytatta a Hajnal —, s ezért köszönettel tartozom csapatunk pszichológusának, marketingesének, a Depónak és a Bon Sweet Bonnak."

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1326
szavazógép
2008-06-19: Sport - Iochom István:

Ördög Mercédesz remekelt (Gokart)

A múlt hét végén, szombaton és vasárnap a fortyogófürdői pálya adott helyet a baby és junior korosztály számára kiírt Gatorade országos gokartbajnokság második szakaszának. Habár bukaresti klub színeiben állt rajthoz, az ozsdolai Ördög Mercédesz Há­romszéket is képviselte, hiszen Ördög István országos gokartbajnok kislánya nem bukarestinek, hanem felső-háromszékinek vallja magát. Mercédesz mindkét nap remekelt, kétszer állt a dobogó legmagasabb fokára.
2008-06-19: Sport - Albert Levente:

Papolc a bajnok (Labdarúgás, megyei bajnokság)

Befejeződött a 2007—2008-as megyei labdarúgó-bajnokság, amelyet a Papolc úgy nyert meg, hogy az utolsó fordulóban döntetlent játszott. A 32. forduló eredményei: Kilyén—Kőröspatak 3—2 (gólszerzők: Tök K., Papp Cs., Székely H., illetve Sánta L., Rétyi L.), Réty—Lécfalva 7—0 (Imre L. 2, Majos J., Fábián J., Zoltán S, Sorescu Gy., Kónya M.), Papolc—Kommandó 1—1 (Kiss C., illetve Kelemen), Tamásfalva—Uzon 1—1 (Bende L., valamint Mocanu A.), Torja—Bereck 5—0 (Egyed E. 2, Rákosi R., Grigoraş 2), Zabola—Kézdiszentkereszt 1—1 (Miron A, illetve Szalló L.), Szotyor—Nagyborosnyó 5—1 (Korodi, Kedves 2, Nóda T., Sáfrány M., illetve Ilie A.), Zágon II.—Bölön 0—3 (Zágon II. kizárva).