KovásznaZakuszka a főszerepben

2017. október 17., kedd, Közélet

Hatvanliteres üstben főztek zakuszkát a kovásznai civil szervezetek vasárnap. Az eseményt a Pokolsár Egyesület kezdeményezte, meghívásukra a Pastorala, Kiwanis, Lányos Asszonyok, Tündérvár Székely Nagycsaládosok és a Lyukaskő Egyesület szállt be a közös zakuszkafőzésbe.
 

  • Hatvanliteres üstben főtt a civil szervezetek zakuszkája. A szerző felvétele
    Hatvanliteres üstben főtt a civil szervezetek zakuszkája. A szerző felvétele

A nem mindennapi rendezvényt a városi művelődési ház udvarán tartották, hangulatát a Boldog Apor Vilmos Gyermekvédelmi Központ zenekara, az Akusztik együttes emelte. Thiesz Katalin népdalénekes a maga során ugyancsak meglepte a jelenlévőket, a közismert Pálinkadalt a zakuszka témájára írta át.
A közös zakuszkafőzés célja az volt, hogy összerázza a város civil szervezeteit – mondta el érdeklődésünkre Berecki Árpád, a Pokolsár Egyesület oszlopos tagja. A közös főzést már tavaly megszervezték, akkor 17 résztvevővel. Az együtt készített zakuszka mellett az otthon főzöttek nevezését is fogadták, így Dobra István szakácsnak összesen 29 zakuszkát kellett megkóstolnia. A zsűri ítélete szerint az idei zakuszkafőző verseny királynője Németh Tímea lett, díja pedig egy aranyozott nyelű fakanál. Hasonló, de méretben különböző díjat kapott a két udvarhölgy, Demes Mária és Péterffi Annamária, valamint a harmadik helyen osztozó Berecki Éva és Dobra István.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1298
szavazógép
2017-10-17: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Idén is jár a fűtéspótlék

Tegnap már átvették a fűtéspótlékra vonatkozó igényléseket a sepsiszentgyörgyi városháza közösségfejlesztési irodáján, a támogatást az előző évi feltételek szerint lehet kérvényezni a következő fűtésidényben is. Az idei béremelések miatt azonban csökkenhet a jogosultak köre.
 
2017-10-17: Közélet - :

Dupla bírság a román címke hiányáért

Egyenként kétezer lejes pénzbírsággal sújtotta a megyei fogyasztóvédelmi hivatal azokat a kereskedőket, akik termékeiket elfelejtették románul is feliratozni.