Káromkodással ment át

2008. július 2., szerda, Magazin
Csupán az igen durva káromkodásnak számító ,,fuck off" kifejezést vetette papírra egy brit diák az írásbeli angolérettségin, és elégséges minősítést kapott munkájáért.

A tanulók azt a feladatot kapták, hogy készítsenek leíró fogalmazást a teremről, amelyben vizsgáznak. A kétszavas szitkozódással a diák két pontot szerzett a 27-ből, és többet is kaphatott volna, ha használ írásjeleket ― mondta Peter Buckroyd, a vizsga lebonyolítását irányító szakfelügyelő a The Times londoni lap szerint. A beadott fogalmazás tanúsága szerint a diák értékelhető mértékben rendelkezik azokkal az alapvető jártasságokkal, amelyeket vizsgálunk. Ilyen például az írásbeli kifejezési készség és a helyesírás ― mondta Buckroyd. A megoldásnak ugyan nincs köze a feladathoz, de kétségtelen, hogy a diáknak van némi nyelvtani tudása. Magasabb pontszámot is kaphatott volna, ha a mondat végén kiteszi a felkiáltó jelet. A nagyjából a mi érettséginknek megfelelő GSCE-vizsgán évente több százezer 16 éves brit diák vesz részt. Angol nyelvből a vizsgázónak az elégséges minősítéshez demonstrálnia kell, hogy képes sorba rendezni gondolatokat és szavakat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-07-02: Magazin - x:

Veszélyben a lótuszfesztivál

Eltűntek Los Angeles legjellegzetesebb nyári jelképei, a híres-nevezetes lótuszvirágok. Az Echo Park tavában, amelyet általában beborítanak a tündérrózsák, csupán a lótuszok satnya levelei láthatók. S történik mindez két héttel a hagyományos évi lótuszfesztivál előtt.
2008-07-03: Közélet - Iochom István:

Sarlós Boldogasszony-napi fogadalmi nagybúcsú

Tegnap a hagyományokhoz híven — és 1993 óta megszakítás nélkül — Sarlós Boldogasszony napján a közigazgatásilag Torjához tartozó Futásfalván fogadalmi nagybúcsút tartottak.