SziklamászásSzékelyföldi Mászómaraton

2008. július 3., csütörtök, Sport

Az elmúlt hét végén a Vargyas völgyében került sor a Székelyföldi Mászómaratonra, amelyet az Alpinsport Egyesület, az Elveszett Világ Barlangász, Turista és Természetvédő Egyesület, a Fontis Egyesület és az Alpamayo szervezett közösen.

Az esemény megrendezésének ötlete 2002-ben született meg az Eiger Nordwand megmászása előtt, abból a meggondolásból, hogy jó volna kipróbálnunk magunkat egy 24 órás folyamatos sziklamászásban — nyilatkozta Szőcs Imre, a maraton egyik szervezője. Az alpinista továbbá hozzátette: örvendetes dolog az, hogy egy ilyen versenyen részt vettek Gyergyószentmiklós, Szé­kelyudvarhely és Háromszék hegyimentő-csapatai, a viadal pedig kitűnő hangulatban, a hegymászásra jellemző fair play eszméjében zajlott le. A nyertesek: 1. Szikszai Attila/Wagner Attila, 2. Sztakics József/Német Albert, 3. Kiss Tivadar/Tatár Előd. A felnőttek megmérettetése mellett sor került a gyerekek számára megtartott versenyre is, amely a Bennetek a jövő mászófesztivál nevet viselte. A díjazottak: Szikszai Adrienn, Sztakics Gyopár, Tóth Wagner Mátyás, Könczei Zalán.

(szőcs, tibodi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1307
szavazógép
2008-07-03: Sport - Áros Károly:

,,Otthon”, Hódmezővásárhelyen (A Magyar Olimpiai Akadémia 52. Vándorgyűlése)

Otthon — mondom én, Hódmezővásárhely tiszteletbeli polgára. Igen, kilenc év után újra Hódmezővásárhelyen találkoztunk mint az 52. Olimpiai Vándorgyűlés résztvevői.
2008-07-03: Sport - x:

Ötödik a Kós Károly ISK (Kézilabda)

Az elmúlt hét végén Konstancán rendezték meg az első strandkézilabda-fesztivált, amelyen Sepsiszentgyörgy képviselői az ötödik helyen végeztek a tornagyőztes Suceava, a második helyezett Piteşti és a harmadik Konstanca mögött.