KosárlabdaBronzérmes a KSE

2008. július 7., hétfő, Sport
Marosvásárhelyen rendezték meg az országos minikosárlabda-bajnokságot 30 csapat részvételével. A KSE két együttessel indult, egy 1996-ban született játékosokból álló csapattal és egy 1997-essel.

Csapatunk eredményei a csoportmérkőzéseken: KSE—Marosvasarhely-i Sirius 44—20, KSE—Szatmárnémeti ISK 14—30, KSE—Gyergyó­szentmiklós 22—14, tovabbjutott Szatmárnémeti és a KSE. A nyolcaddöntőben KSE—Rm-Vâlcea 24—17, KSE—Temesvári Bega 34—12. Tovabbjutott Szatmárnémeti KSE. A negyeddontőben KSE—Bukaresti Olimpia 26—7 és KSE—Bákói ISK 40—6. Tovabbjutott a KSE. Az elődöntőben pedig a fő esélyes, a Kolozsvári MC volt az ellenfél. A levegőben lógott a meglepetés... Ha nem hagyunk ki több mint tíz büntetőt, még döntős is lehetett volna csapatunk... Így aztán: Kolozsvár—KSE 35—27. A másik elődöntőben: Szatmárnémeti—Galaci Phoenix 49—30. Szombati döntők: a 3—4. helyért: KSE—Galaci Phoenix 27—18, az 1—2. helyért: Kolozsvár—Szatmárnémeti 46—36. A bronzérmes KSE csapatának tagjai: Kászoni Boglárka, Balázs Barbara, Csillag Adrinenn, Luka Zsuzsa, Lénárt Paula, Rendy Réka, Filep Biborka, Biró Hanna. A másik együttesünk a 25. helyen végzett. Vollancs Orsolya nyerte a legfiatalabb játékosnak járó címet (1999-ben született).

Szenzációs tavaszt zárt a női kosárlabdánk: országos bronzérem a minikosárban, 9. hely a junior III-ban, és négy játékos az ifi válogatottakban: Domokos Réka, Demeter Hanna, Koncz Enikő az U14-ben, Dancs Eszter az U15-ben. (Lénárt)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1306
szavazógép
2008-07-07: Sport - x:

Balkán-bajnokság Szentkirályban (Lovassport)

Három napon át lónyerítéstől volt hangos a szentkirályi lovas pálya. Három ország — Bulgária, Törökország és Románia — huszonkét lovasa versenyzett a lovas tusa (military, ha így jobb) 2008-as Balkán-bajnoki címért, Románia nemzetközi bajnokságának érmeiért.
2008-07-07: Sport - Tibodi Ferenc:

Tanulva játszanak, játszva tanulnak... (Kosárlabda)

Az elmúlt hét folyamán Sepsiszentgyörgy adott otthont az első Vass Ildikó-kosárlabdatábornak, amelyen huszonöt U14-es, azaz 1994—95-ben született lány vett részt. A táborozók között kilenc szentgyörgyi kosárlabdázó is volt, de az esemény alkalmából városunkban jártak kézdivásárhelyi, bukaresti, marosvásárhelyi vagy éppen kolozsvári gyerekek is.