Szépségverseny KézdivásárhelyenErdély arca, 2008

2008. augusztus 6., szerda, Magazin

Finna Gábor, a gabApro apróhirdető internetes portálcsalád tulajdonosa ez év április 27-én indította nagyszabású szépségversenyét Erdély arca címmel, melyre kizárólag erdélyi, tizennégy év feletti lányok nevezhettek be.

Felső korhatár nem volt. Az első két szakaszra háromszáznál is többen jelentkeztek. A nagydíj: két személyre szóló, nyolcnapos tunéziai álomutazás. A selejtezők után, a negyedik szakaszban már csak tíz plusz egy lány maradt versenyben: és Kézdivásárhelyről, és Sepsiszentgyörgyről, és Marosvásárhelyről, valamint és Csíkszeredából. Bokor Beáta objektív okok miatt nem vehet részt a versenyen, ezért helyette az ugyancsak kézdivásárhelyi méretkezik meg a döntőn. A legfiatalabb döntős tizenhét, a legidősebb huszonöt éves. A tizenegy szépség hétfőn érkezett meg a céhes városba, ahol a Szikla panzióban ötnapos felkészítőn vesz részt. A gálára augusztus 8-án a Vigadó nagytermében kerül sor. A döntőn két magyarországi modellügynökség, a Cosmodels és az EFM Models képviselői is jelen lesznek. A közel négyórás gálán és énekes, bűvész és a Tanulók Klubjának mazsorettjei lépnek színpadra. A zsűri elnöke fotómodell. Ez az első ilyen méretű szépségverseny Kézdivásárhelyen.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-08-06: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Hírbörze

Lefelé módosított amerikai növekedés
Az amerikai kormány lefelé módosította az idén és jövőre várható gazdasági növekedés ütemét, tekintettel a jelzáloghitel-válságra, valamint az energia árának erőteljes emelkedésére. A Fehér Ház legújabb becslése szerint a GDP mindössze 1,6 százalékkal fog növekedni idén a korábban várt 2,7 százalékkal szemben. 2009-ben 2,2 százalékos növekedés várható, a korábbi becslés 3 százalékos növekedésről szólt. A gazdasági növekedés lassulása miatt idén 5,3 százalékra növekszik a munkanélküliség, jövőre 5,6 százalékra, előzőleg 4,9 százalékos munkanélküliséget várt a kormány 2008-ban és 2009-ben is a tavalyi 4,6 százalékot követően. Jövőre mérséklődhet az árak növekedési üteme 2,3 százalékra, de ez még mindig nagyobb annál a 2,1 százaléknál, amire a kormány korábban számított. A költségvetésben rekordmértékű, 482 milliárd dollár hiány várható jövőre.
2008-08-06: Magazin - x:

Viperák a gázvezeték-építkezésnél

Herpetológust is alkalmaznak a Beregdaróc és Hajdúszoboszló közötti gázvezeték építésénél, a 130 kilométeres csőrendszer ugyanis Csaroda határában a viperák élőhelyén húzódik keresztül, így a mérges kígyók gyakran feltűnnek a munkaterületen — közölte Lakatos Edina, a Mol-csoporthoz tartozó Földgázszállító Zrt. sajtószóvivője.