Rétyi fúvósok Európa fővárosában

2008. augusztus 14., csütörtök, Közélet
Kéthetes európai koncertkörútra indult a hét végén Kelemen Antal vezetésével a rétyi Kovács András Fúvószenekar.

A negyvenhét rétyi fúvós az augusztus 15-i brüsszeli szabadtéri hangversenyt várja a legnagyobb izgalommal, melyet a romániai megyei önkormányzatok egyesülete támogatásával szervezett nyári kulturális programok keretében tartanak a Royal-park zenepavilonjában. Útban a belga főváros felé meglátogatták a magyarországi Inárcs testvértelepülést és Prágát, a napokban Fuldában koncerteznek, majd Párizs érintésével érkeznek Brüsszelbe, ahol Winkler Gyula európai parlamenti képviselő és Márton Árpád RMDSZ-képviselő támogatásával tartózkodnak. Augusztus 20-án a svédországi Göteborgban mutatják be műsorukat az ottani magyar egyház vendégeiként. Útban hazafelé megállnak Berlinben, az utolsó koncertállomás pedig Siófok, majd tótkomlósi pihenő után térnek haza augusztus 24-én. A jövőre harmincéves rétyi fúvószenekarnak mindeddig ez a legnagyobb külföldi körútja.

(fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1342
szavazógép
2008-08-14: Közélet - Fekete Réka:

Harangszó helyett harangjáték

Vége a néma templomi bevonulásnak, ezentúl minden istentisztelet előtt harangjáték hívogatja a sepsiszentgyörgyi belvárosi református gyülekezet híveit.
2008-08-14: Közélet - x:

Pénteki határidő

Az első fél év mérlegjelentéseinek leadási határideje augusztus 15-e — figyelmezteti a cégeket a megyei pénzügy. A hivatal közleménye szerint a jelentéseket elektronikus formában és kinyomtatva, bélyegzővel ellátva a 312-es szobában kell iktatni. Csatolni kell a pénzügyi azonosító szám másolatát, egy ügyviteli jelentést, valamint a júniusi bankszámlák összevont mérlegének másolatát. (Fer-)