AutósportAutóverseny a hét végén Kovásznán és Kommandón

2008. augusztus 28., csütörtök, Sport

Mint arról már tájékoztattuk olvasóinkat, a Barcaság Seat-Mobil 1 Autóverseny — mely a román ralibajnokság bajnoki versenyszakasza is — szombaton megyénkbe költözik. A szombati program tehát:

I. szakasz: Kovászna—Kommandó (12,4 km) — rajt 10.01 órakor

II. szakasz: Kommandó—Zabrató (29,9 km) — rajt: 10.36

III. szakasz: Zabrató—Bárkány (7,1 km) — 11.03.

A versenyzők visszatérnek Kovásznára, a szervizparkba, majd húsz perc szünet után megismétlik a fenti három szakaszt. Rajt: Kovásznáról 13.19 órakor.

Közúti autósok, turisták, legyetek figyelmesek!

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1336
szavazógép
2008-08-28: Sport - Tibodi Ferenc:

Háromszékiek az Eigeren (Hegymászás)

Augusztus elején négy sepsiszentgyörgyi indult Svájcba, hogy megmássza a svájci Alpok 3975 méteres Eigercsúcsát. A háromszéki alpinisták — Koncz Sándor, Sorin Nichiforiuc, Szilágyi Péter és Páll Endre — az északi falon, a Heckmaier útvonalon próbáltak feljutni a csúcsra. ,,Mordwand", vagyis halálfal — így gúnyolják németül az Eiger északi falát. A hírhedt csúcsnak létezik egy irodalmi elnevezése is, ami nem más, mint a szörny. Az északi fal monumentális képződmény: 1800 méter magas, csupa szikla és jég. Az Eigert először 1858. augusztus 11-én mászta meg Christian Almer, Peter Bohren és Irishman Charles Barrington. Ők nyugatról jutottak fel a csúcsra. Az északi falon át a hegyet 1938. július 24-én hódították meg. Akkor egy osztrák (Anderl Heckmair és Heinrich Harrer) és egy német párosnak (Anderl Heckmair és Heinrich Harrer) sikerült legyőznie a hatalmas falat.
2008-08-28: Sport - Tibodi Ferenc:

Szentgyörgyi érmek (Atlétika)

Az elmúlt hét végén Bukarestben rendezték meg a veteránok országos atlétikai bajnokságát, amelyen megyénk is képviseltette magát.