Új bankjegy

2008. november 26., szerda, Magazin

Románia nemzeti ünnepe tiszteletére megújul a tízlejes. December 1-jén kerül forgalomba az új bankjegy, amely nagy vonalakban megegyezik a régivel, csupán a biztonsági jelekben történnek változtatások: eltűnnek a dombornyomások, valamint a látens BNR felirat.

Új képet kap az átlátszó ablak, amelyben a névértéket tükröző 10-es számjegy helyett ezentúl két aranyszínű, mindkét oldalról látható ecset tűnik fel. Az új bankjegyek párhuzamosan lesznek forgalomban a 2005-ben kiadottakkal, amíg ,,el nem kopnak" a piacról. (p. m.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1323
szavazógép
2008-11-26: Magazin - x:

Bukaresti koncertek

Jövő évben is folytatódik a világsztárok parádéja a fővárosban. Február 18-án Vonda Shepard látogat a Palotaterembe.
2008-11-26: Magazin - x:

Virtuális gyilkosságért börtön

Letartóztattak egy nőt Japánban, amiért állítólag megölte virtuális férjét egy népszerű videojátékban ― írja a BBC News internetes oldala.