Dalok a bolhapiacról

2022. március 22., kedd, Magazin

Dalok a bolhapiacról címmel összművészeti előadással jelentkezik a Quimby frontembere, Kiss Tibi és Vastag Gábor gitáros, producer, hangmérnök. A zenés színdarab május 11-én érkezik a budapesti Müpába.

A két zenész 2018-ban indította útjára közös projektjét, az Aranyakkordot. Egy évvel később, mindössze másfél nap alatt rögzítették a Dalok a bolhapiacról live session albumot, amelyet egy elképzelt színházi elő­adáshoz írtak.

„Az Aranyakkord nem akaratból jött létre, hanem egyszerűen csak lett, és egyszer csak azt vettük észre, hogy már a hatodik koncertet adjuk New Yorkban” – elevenítette fel a kezdeteket Vastag Gábor. A két jó barát és kolléga már tíz éve ír közösen dalokat film­zenékhez, egyéb projektekhez. Vastag Gábor több Quimby-lemez producere volt, és basszusgitározik a Quimby énekes-ütőhangszerese, Varga Livius zenekarában, A Kutya Vacsorájában.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1299
szavazógép
2022-03-22: Magazin - :

Szarajevóban ukrán filmeket is vetítenek

A Szarajevói Filmfesztiválon idén az Ukrajnával való szolidaritás jeleként ukrán filmeket is bemutatnak a különböző versenykategóriákban – közölte a fesztivál szervezőbizottsága. A főként Délkelet-Európával foglalkozó filmes mustra elítéli az ukrajnai háborút és az orosz inváziót.
2022-03-22: Gazdakör - Bokor Gábor:

Gazdaszervezetek egyeztető fóruma Eresztevényben

Harmadik alkalommal került sor a Székely Gazdaszervezetek Egyeztető Fórumára. A rangos eseménynek az eresztevényi Benke-kúria adott otthont az elmúlt szombaton. A gazdák, gazdaszervezetek képviselői, közbirtokosságok vezetői mellett számos közéleti személyiség tette tiszteletét a fórumon Székelyföld megyéiből, de Magyarországról is. A fórumot harmadik alkalommal szervezték meg, a Covid-járvány miatti kétéves kiesés után. Ezt megelőzően Szovátán gyűlt össze a testület (2019-ben), az alakuló ülés Zágonban volt 2018-ban.