A Mikulás hozza az Európai Filmdíjakat

2008. december 3., szerda, Magazin

A dán királyi család tagjainak jelenlétében nyújtják át az Európai Filmakadémia idei díjait december 6-án Koppenhágában.

A 21. Európai Filmdíj átadási ceremóniájának házigazdája Mikael Bertelsen dán tévésztár, a gálaestet negyvenöt ország tévécsatornája sugározza élőben vagy szerkesztett formában. Bár az európai filmművészet Oscarjaiként emlegetett díjak csak szombaton találnak gazdára, az már nyilvánosságra került, hogy életművéért Judi Dench brit színésznő és munkásságukért a dogmaalapítók, köztük Lars von Trier és Thomas Vinterberg is megkapják a Filmakadémia elismerését. A 4 hónap, 3 hét és 2 nap című román film nyerte az Európai Filmakadémia fődíját, a legjobb európai filmnek járó díjat. A rendező, Christian Mungiu egyben a legjobb európai rendezőnek járó díjat is megkapta.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1323
szavazógép
2008-12-03: Magazin - x:

Dakino filmfesztivál

Fődíjat kapott a bukaresti Dakino filmfesztiválon Nemes Jeles László második rövidfilmje, a The Counterpart; a seregszemlén különdíjjal jutalmazták Nemes Gyula Letűnt világ című alkotását.
2008-12-03: Magazin - x:

Maffia Múzeum nyílt Budapesten

Többek között drogozó, kaszinózó és lövöldöző bűnözőket ábrázoló viaszszobrok láthatóak a szervezett bűnözés múltját és jelenét bemutató budapesti Maffia Múzeumban. A hétfőn megnyílt állandó kiállítás elsődleges célja, hogy felhívják a fiatalok figyelmét a rájuk leselkedő veszélyekre.