Áramkiesést hozott a tél

2008. december 9., kedd, Közélet

Az utak — téli körülmények között — járhatóak megyénkben, a karbantartók folyamatosan szórják a sós homokot, csak Ozsdola fölött vastagabb a hóréteg — tudtuk meg a készenléti felügyelőségtől. Brassó felé is akadálymentes a közlekedés, Tusnádtól felfelé viszont már ütközhet nehézségekbe a gépkocsivezető: Hargita megyében nagyobb hó hullott, a Bucsin-tetőn és a Békás-szorosban az egyméteres vastagságot is eléri.

A vonatok is késhetnek, érdemes indulás előtt érdeklődni erről. Há­romszéken gondot az áramellátásban okozott az időjárás — a hivatalos összesítés szerint tizenkét településen szakadt meg a szolgáltatás teljesen vagy részlegesen: Kézdiszentléleken, Kézdiszentkereszten, Bélafalván, Ágostonfalván, Felsőrákoson, Köpecen, Miklósváron, Nagyajtán, Középajtán és Bölönben; egy helybeli lakos jelentette, hogy Bodokon tegnap reggel fél öttől csak igen rövid ideig volt villany, dolgoztak ugyan a hibaelhárítók, de néhány házban fűtés nélkül vacognak, mert a fáskazánok működtetéséhez is kell villamos energia. Feszültségingadozá­sokat Sepsiszentgyörgyön is észleltek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2008-12-09: Belföld - Ferencz Csaba:

Belföldi hírek

Alkotmányt módosítana
Tegnap, a román alkotmány napján tartott ünnepségen Traian Băsescu államfő ismét megerősítette, a jelenlegi alaptörvény fölött eljárt az idő, egy sor alapkérdésre nem ad választ, így módosítása elengedhetetlen. Az államfő ugyanakkor széles egyeztetést ígért, amelyben a politikai pártokon kívül az akadémia szakembereinek, a civil szervezeteknek, valamint a közvéleménynek is részt kell vennie. A 2003-as alkotmánymódosítást Băsescu szükségesnek, ám korántsem egyedi lépésnek tekinti, azt az elkövetkező időszakban meg lehet ismételni.
2008-12-09: Közélet - Bodor János:

Kovásznán térdig latyakban

Tegnap reggel latyakos hóval borított utcákon lehetett közlekedni Kovásznán. A főutcákon ugyan már kora hajnalban elindult egy hóeke, de egyedül nem győzte mindenütt elnyomatni a latyakos havat.