Pénz a megyei kórháznak

2008. december 9., kedd, Közélet

A Fogolyán Kristóf Megyei Kórház számára 200 000 lejt utalt ki legutóbbi ülésén a Kovászna Megyei Tanács. A pénzt a már elvégzett villanyszerelés kifizetésére használják fel. Ennek eredményeként a röntgenosztály zavartalanul működhet, üzemeltethetik az új felszereléseket, a sürgősségi osztály pedig visszaköltözhet régi helyére, a főépületbe.

Mint ismeretes, a kórház röntgendiagnoszikai osztályának és sürgősségi részlegének felújítása hónapok óta befejeződött, a villanyhálózatra való csatlakozás okozott gondot, nem tudták ugyanis kifizetni az elvégzett munkálatokat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1342
szavazógép
2008-12-09: Közélet - Iochom István:

Választási disznótor Kurtapatakon

A november 30-i parlamenti választásokon a megyében a felső-háromszéki Kurtapatakon volt a legmagasabb a részvételi arány (92,5 százalék): 223 szavazásra jogosult állampolgárból 207-en járultak az urnák elé.
2008-12-09: Közélet - Fekete Réka:

Érdemfizetések a tanügyben

Január elsejétől ötszázhetvenkét háromszéki tanügyi alkalmazott kap egy évre érdemfizetést, a kedvezményezettek legtöbb egyharmada lehet vezető beosztású. A alapfizetés tizenöt százalékát kitevő pluszjuttatást pedagógusok és kisegítő alkalmazottak kaphatják meg, megyénként legfennebb annyian, mint az összes tanügyi állás tizenöt százaléka, ezt az arányt ellenben óvodán és iskolán belül nem kell betartani.