Tanácsadóból miniszter

2022. október 4., kedd, Belföld

Letette tegnap este a hivatali esküt Ligia Deca új oktatási miniszter. A Cotroceni-palotában tartott ceremónián Klaus Iohannis államfő is részt vett.

Az elnök tegnap írta alá a Ligia Decát az elnöki tanácsadói tisztségből felmentő rendeletet, illetve a miniszteri kinevezéséről szóló dekrétumot. A Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezetőtestülete tegnap reggel döntött arról, hogy Ligia Decát jelöli a Sorin Cîmpeanu lemondásával megüresedett oktatási miniszteri tisztségre.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 813
szavazógép
2022-10-04: Belföld - :

Csökkent a gátszakadás veszélye (Verespatak)

Csökkent, de nem múlt el a gátszakadás veszélye Verespatakon, miután a Tăul Mare halastóhoz vezényelt tűzoltóegységek három nagy teljesítményű szivattyúval közel egy méterrel csökkentették a vízszintet a tóban.
2022-10-04: Belföld - :

Őrtüzek idén is

Idén Székelyföld autonómiájának napja október 30-ára esik, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) ezúttal is őrtűzgyújtásra szólítja a nagyvilág magyar közösségeit.