Nyugdíjemelés

2022. október 4., kedd, Belföld

Legtöbb 11 százalékkal nőhetnek januártól a nyugdíjak – jelentette ki Nicolae Ciucă miniszterelnök, aki a Nemzeti Liberális Párt (PNL) tegnapi vezetőségi ülésén lezajlott vita következtetéseit ismertette a sajtóval.

A miniszterelnök hangsúlyozta, pártja kötelességének érzi a felelős magatartást, és olyan javaslatokkal áll elő, amelyekre valóban van fedezet az állami költségvetésben. Elmondta, a PNL vezetősége egyhangúlag támogatta a minimálbér megemelését 3000 lejre. Közlése szerint a liberálisok korábban a 3000 lejnél nagyobb nyugdíjak adómentesítését is javasolták, de ez nem valósult meg, mert „láncreakciókat váltott volna ki” a nyugdíjrendszerben. Hozzátette, hogy a későbbiekben a munkaügyi minisztérium egy munkacsoportja konkrét javaslatokat fog tenni a nyugdíjemelés mértékére.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 815
szavazógép
2022-10-04: Belföld - :

Őrtüzek idén is

Idén Székelyföld autonómiájának napja október 30-ára esik, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) ezúttal is őrtűzgyújtásra szólítja a nagyvilág magyar közösségeit.
2022-10-04: Belföld - :

Hírsaláta

GYILKOS SZIKLA. Részvétét fejezte ki tegnap Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter a sofőr családjának, aki életét vesztette vasárnap a Zsil völgyében, amikor az autójára zuhant egy szikladarab.