Női kosárlabda, Nemzeti LigaSzombaton játszik a Sepsi-SIC, kedden a KSE

2023. január 19., csütörtök, Sport

A 14. forduló mérkőzéseivel folytatódnak a női kosárlabda Nemzeti Liga küzdelmei, mindkét háromszéki együttesünk hazai környezetben játssza soros bajnoki mérkőzését. A megyeszékhelyi Sepsi-SIC szombaton az Agronómia Bukarestet fogadja, a Kézdivásárhelyi SE pedig jövő kedden a Târgoviște alakulatát látja vendégül.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

A címvédő és listavezető Sepsi-SIC együttese szombaton 19 órától az Agronómia Bukarest kosarasait fogadja a megyeszékhelyi Sepsi Arénában. Ez lesz a két csapat közti tizenegyedik találkozó, a korábbi tíz összecsapás mindegyike a zöld-fehérek sikerét hozta. A pontvadászat előző köré­ben a Zoran Mikes edzette csapat 98–42-re nyert az Agronómia otthonában, a fővárosiak viszont vereséggel hangoltak a háromszéki kiszállásukra, miután hazai környezetben 58–51-re kaptak ki a Marosvásárhelyi Sirius gárdájától. Az együttesek odavágóbéli találkozója a sepsiszentgyörgyi lányok győzelmével zárult, a háromszéki csapat 85–54 arányban diadalmaskodott a fővárosiak otthonában.

A Kézdivásárhelyi SE csak kedden lép pályára a 14. fordulóban, az eredetileg hétvégére beütemezett találkozót ugyanis a vendég Târgoviște kérésére elnapolták.

A 14. forduló programja: * szombaton Alexandria–Kolozsvári U (16 óra), Marosvásárhelyi Sirius–Konstancai MSK (18 óra), Aradi FCC–Brassói Olimpia (18 óra), Sepsi-SIC–Agronómia Bukarest (19 óra) * kedden Kézdivásárhelyi SE–Târgoviște (18 óra), a Bukaresti Rapid szabadnapos. Az állás: 1. Sepsi-SIC (12/0) 24 pont, 2. Arad (11/1) 23 pont, 3. Konstanca (9/3) 21 pont, 4. Rapid (8/4) 20 pont, 5. Brassó (8/3) 19 pont, 6. KSE (6/6) 18 pont, 7. Kolozsvár (3/9) 15 pont, 8. Marosvásárhely (3/9) 15 pont, 9. Alexandria (2/9) 13 pont, 10. Târgoviște (1/11) 13 pont, 11. Agronómia (1/9) 11 pont.

 

Jelölték a Sepsi-SIC csapatát

A Román Sportminisztérium január 26-án első alkalommal rendezi meg az Év Sportolója Gálát, amelyen 14 különböző kategóriában díjazzák a 2022-es esztendő legjobb sportolóit, edzőit, csapatait és nem utolsósorban az esztendő legjobb sporteseményét. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott kitüntetésre nevezettek között ott van a hatszoros bajnok és Román Kupa-győztes Sepsi-SIC alakulata is, amelyet az Év női csapata címre jelöltek. A zöld-fehérek mellett ebben a kategóriában van még a Bukaresti Rapid kézilabda- és a Balázsfalvi CSM Volei Alba röplabda-gárdája. (tif)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1298
szavazógép
2023-01-19: Színház az egész világ - Nagy B. Sándor:

Mindenekelőtt színész és műfordító

Varsányi Szabolcs Budapesten született, gyerekként állt először színpadra, majd budapesti magántársulatoknál tanulta tovább a színészi szakmát, miközben bölcsészkart végzett. Filmforgatókönyvet írt, film- és szinkronszerepei is voltak, majd Marosvásárhelyen végezte el a színművész szakot. Jelenleg a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház színésze és a Libri Könyvkiadó fordítója.
2023-01-19: Sport - :

Idegenben játszanak a kézdivásárhelyiek (Teremlabdarúgás, 2. Liga)

Idegenben zárja a másodosztályos teremlabdarúgó-bajnokság playoffkörét a céhes városi KSE Futsal csapata, a fiúk pénteken a Futsal Ceahlăul Piatra Neamț otthonában küzdenek meg a négyes döntőbe való jutásért.