Csendes esztendőforduló Kovásznán - Bodor János

2009. január 5., hétfő, Közélet

A szilveszteri és újévi mulatságok a korábbi évekhez képest csendben zajlottak Kovásznán. A helybeliek zöme családi, illetve baráti körben ünnepelt, csak a Montana, Őzike, Clermont és Fenyő Szálló vendégei szórakoztak felszabadultabban a számukra szolgáltatásként nyújtott éjféli tűzijáték (felvételünk) idején, melynek látványa nem csak a vendégeket, hanem a helybelieket is lenyűgözte.

Egyébként az említett szállókban mintegy ezer távolabbról érkezett vendég szilveszterezett, a legtöbben egyetemisták voltak, de akadt közöttük pénzesebb is, utóbbiak a Clermont Szállóban mulattak. A vendéglátók igyekeztek minden igényt kielégíteni, így a tehetősebbek számára lovas szánokat is biztosítottak, egyórányi szánkázásért a Tündérvölgyben hetven lejt kértek. A rendőrségen megtudtuk, hogy az ünnepek alatt a városban nem történt csendzavarás, meg is jegyezték, hogy a fürdővárosban ilyen csendes szilveszter az utóbbi időben nem volt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2009-01-05: Máról holnapra - x:

Új év zacskódíjjal, régi utakkal - Sylvester Lajos

Sem a papíralapú lapok, sem az újságok világhálós (on-line) változatai a szilveszter utáni számaikkal nem kényeztettek sziporkázóan szellemes, jó hangulatot keltő írásaikkal.
2009-01-05: Közélet - x:

Codrin Munteanu lesz a prefektus? - Farkas Réka

Csak január ötödike után ülnek le tárgyalni a román pártok megyei vezetőivel az RMDSZ elöljárói. Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere és Tamás Sándor megyeitanács-elnök az új kormánykoalíció létrejötte után rögtön kezdeményezte a megye jövőjét érintő kérdések megbeszélését, de mivel sajtótájékoztatón jelentették be szándékukat, az SZDP és a D-LP vezetői komoly egyeztetést igényeltek, és elutasították a felkérést.