Ilia Klaudia a megye első újszülöttje

2009. január 5., hétfő, Közélet

Szilveszter éjszakáján éjfél után 105 perccel jött e világra a megye első újszülöttje, Ilia Klaudia.

Súlya 2700 gramm, 50 cm hosszú, egészséges kislány, a lisznyói Ilia család hetedik gyermeke. Édesanyja, Ilia Edit 29 éves. A kislány és édesanyja állapotával mind az év fordulóján szolgálatot teljesítő Stoica doktornő, mind a vasárnapi szolgálatot ellátó dr. Antal Álmos elégedett. Különben gyermekáldásban gazdag napok voltak a megyei kórház szülészeti osztályán, Klaudia után elsején hat baba jött a világra, másodikán öt, harmadikán három szülés volt, és a sorozat folytatódott, vasárnap délben már tizenkilenc frissen szült asszony és ugyanennyi újszülött népesítette be az osztályt — tájékoztatott Antal doktor. (simó)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-01-05: Közélet - x:

Codrin Munteanu lesz a prefektus? - Farkas Réka

Csak január ötödike után ülnek le tárgyalni a román pártok megyei vezetőivel az RMDSZ elöljárói. Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere és Tamás Sándor megyeitanács-elnök az új kormánykoalíció létrejötte után rögtön kezdeményezte a megye jövőjét érintő kérdések megbeszélését, de mivel sajtótájékoztatón jelentették be szándékukat, az SZDP és a D-LP vezetői komoly egyeztetést igényeltek, és elutasították a felkérést.
2009-01-05: Közélet - x:

Ozsdolai újszülött

Felső-Háromszék első újszülöttje december 31-ről január 1-jére virradó éjszaka, 4 óra 45 perckor jött világra a kézdivásárhelyi szülészeten.