Gyermeknevelési támogatásnak

2009. január 9., péntek, Közélet

A polgármesteri hivatalok szociális ügyekkel foglalkozó osztályaihoz kell fordulniuk a 2009. január 1-je után szült kismamák a korábbi bér 85 százalékának megfelelő gyermeknevelési támogatásért; azoknak, akiknek már jár a gyermeknevelési támogatás, a helyi munkaügyi hivatalokhoz kell fordulniuk a támogatás újraszámolásáért.

A leadandó iratcsomónak egy kérvényt, a személyi igazolvány és a gyermek születési bizonyítványának fénymásolatát kell tartalmaznia. Mellékelni kell még a munkahelyről kiadott jövedelemigazolást a szülési szabadság előtti tizenkét hónap keresetéről. A legújabb szabályozás szerint a gyermeknevelési szabadságon levő szülőnek korábbi jövedelme 85 százalékát folyósítják gyermeknevelési támogatásként. Ez az összeg azonban nem lehet kisebb 600, sem nagyobb 4000 lejnél. (simó)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1338
szavazógép
2009-01-09: Közélet - x:

Elúszott az ezereurós támogatás

Noha decemberben még azzal számolhattak a vállalkozók, hogy amennyiben alkalmaznak egy három hónapig regisztrált munkanélkülit, ezereurós támogatást kapnak — egy tételben — az államtól, ez mostanra változott, pontosabban, ilyen szubvenció nem lesz — közölték a megyei munkaerő-foglalkoztatási hivatalban.
2009-01-09: Közélet - x:

Új hirdetőtáblák Kézdivásárhelyen

A választási kampányban elhangzott egyik ígéretét teljesítette az új városvezetés, amikor múlt év végén Kézdivásárhely különböző pontjain öt, kétszer másfél méteres táblát állított fel.