Sztrájkőrségen

2023. május 24., szerda, Belföld

Az egészségügyi dolgozókat tömörítő Sanitas Szakszervezeti Szövetség több mint 150 tagja állt sztrájkőrséget tegnap a szaktárca épülete előtt.

  • Fotó: Facebook / Federatia Sanitas din Romania
    Fotó: Facebook / Federatia Sanitas din Romania

A Sanitas bukaresti szervezetének elnöke, Viorel Huşanu rámutatott, az egészségügyben dolgozók kérik a közalkalmazotti bértörvény előírásainak maradéktalan gyakorlatba ültetését, az étkezési utalvány értékének 10 lejről 40 lejre emelését és a vakációs utalványok finanszírozásának biztosítását. A Sanitas országos tanácsa május 10-én elfogadta a tervezett tiltakozó akcióik ütemtervét. Eszerint június 8-án két órára – 9 és 11 óra között – felfüggesztik a munkát, június 15-étől pedig általános sztrájkot terveznek, amelyhez már gyűjtik az aláírásokat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1307
szavazógép
2023-05-24: Belföld - :

Kisebbségi szempontból előrelépés (Elfogadta a szenátus a közoktatási és felsőoktatási törvénytervezetet)

A kormánypártok szavazataival, döntő házként elfogadta a szenátus hétfőn a Művelt Románia oktatási országprojekt által előirányzott új közoktatási és felsőoktatási törvénytervezetet.
2023-05-24: Belföld - :

Menetrend szerint

Június elsejéig hivatalba lép az új kormány – nyilatkozta tegnap Lucian Bode belügyminiszter.