Kétórás finálé

2009. január 17., szombat, Magazin

A sürgősségi osztály március közepén kezeli a Vészhelyzet című sorozat utolsó pácienseit — jelentette be a produkció gazdája, az amerikai NBC tévécsatorna.

A népszerű kórházas sorozat 15. évfolyama kétórás fináléval ér véget. A csatorna nézői azonban nem maradnak izgalmak nélkül: alig egy héttel később kezdődik a vadonatúj Kings (Királyok) című sorozat, amely a jelenben játszódik ugyan, de a bibliai Dávid és Góliát mítoszán alapul. A főszerepet Ian McShane játssza.

A sorozat, amelynek eredeti címe ER (Emergency Room), 1994-ben kezdte diadalútját Amerikában. Az ötlet és a megvalósítás a közelmúltban elhunyt polihisztortól, Michael Crichtontól származott, és a visszajelzések szerint nagyon bejött. Nem csak a nézők kedvelték meg, de a színészek is sokat köszönhettek neki: számos filmsztár (köztük George Clooney és Noah Whyle) futott be a fehér köpenyes szériával. A színvonalat számtalan díjjal jutalmazták, még Aranyglóbuszt is nyert a stáb.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1326
szavazógép
2009-01-17: Magazin - x:

Aggyal működtetett otthon

Képzeljünk el egy olyan házat, ahol az agy működtet az ajtók nyitásától-csukásától, a háztartási gépek be- és kikapcsolásáig mindent. És ez nem sci-fi, hanem a római La Sapienza Egyetem csapatának eredménye, amellyel nagy lépést tettek előre a ,,domotika" területén.
2009-01-17: Máról holnapra - x:

A magyar kultúra napja - Sylvester Lajos

1989 óta nem piros betűs ünnepként a Himnusz születésnapján — 1823. január 22. — tisztelgünk a magyar kultúra előtt.