Kerti mozi Sepsiszentgyörgyön

2023. augusztus 11., péntek, Közélet

Ha nyár, akkor szabadtéri program: ebben a hónapban minden szerda este kerti mozira várja az érdeklődőket a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház.

  • Fotó: Facebook / Antal Árpád
    Fotó: Facebook / Antal Árpád

A már Kultúrkert néven is szolgáló ’56-os emlékparkban zenés filmeket mutatnak be, amelyeket később a Művész moziban is műsorra tűznek – közölte a mozi programfelelőse, Lázár-Prezsmer Endre, aki azt is elmondta: egy egész csomagot vásároltak zenés filmekből, amelyeket januárig vetítenek majd a moziban. A kultúrkerti lejátszások sorát múlt héten a legendás Pink Floyd-album alapján készült A Fal című film nyitotta meg, ezen a héten a Bíboreső ment (Prince-szel a főszerepben), jövő héten Miloš Forman rockmusicalje, a Hair következik, azután a Holdjáró Michael Jacksonnal, majd a Moulin Rouge zárja a szabadtéri vetítéseket. Ezek jövő héttől 20.30-kor kezdődnek, székeket biztosítanak a szervezők.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1299
szavazógép
2023-08-11: Közélet - :

Időkapszula a Szent Mihály-templomnál

A végéhez közeledik Kézdialmás és Lemhény közös egyházi hajléka, a Szent Mihály-templom felújítása. A napokban egy érdekes mozzanatra került sor: Hölgyes Pál Zsolt lemhényi római katolikus plébános időkapszulát helyezett el a toronyban.
2023-08-11: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Öt nap SIC Feszt Árkoson

Harmadik alkalommal ad otthont az árkosi Szentkereszty-kastély parkja és kertje a SIC Fesztnek, melyet a szervezők a háromszéki fiatalok első fesztiválélményének szánnak. Szerdától vasárnapig ismert előadók fellépéseivel, koncertekkel várják az érdeklődőket, a tematikus sátrak előadásain változatos témákat járnak körül a meghívottak, és nem marad el az igen népszerű családi nap sem, mely szombatra kínál tartalmas időtöltést gyermekeknek és szüleiknek. Idén folkudvar és táncház, kézműves hústermékek, borok, sajtok kóstolója is színesíti az ötnapos rendezvényt.