Labdarúgás, Európa Konferencia LigaKomoly kihívás előtt állnak Kazahsztánban

2023. augusztus 17., csütörtök, Sport

A múlt héten a Sepsi OSK hazai környezetben döntetlenre mentette a kazah FC Aktobe elleni találkozót, így életben tartotta továbbjutási esélyeit. A sepsiszentgyörgyi csapat ma 19 órától Kazahsztánban várhatóan több mint tízezer ember előtt játssza az Európa Konferencia Liga-selejtező harmadik körének visszavágóját. A mérkőzést olasz bírók vezetik, a játékvezető Daniele Chiffi, a partjelzők Filippo Meli és Giuseppe Perrotti lesznek, Livio Marinelli a tartalék. A meccset a Digi Sport 1 és a Prima Sport 1 közvetíti.

  • Fotó: Tókos Csaba
    Fotó: Tókos Csaba

Az első mérkőzésen a sepsiszentgyörgyi csapat a hajrában kiharcolta a döntetlent az FC Aktobe ellen. A gól nélküli első félidőt követően a szünet után Élder Santana vezetést szerzett, majd a hajrában Varga Roland egyenlített. A visszavágót megelőzően a székelyföldi gárda nem játszott bajnoki találkozót, ugyanis a Hivatásos Labdarúgó Liga az alakulat meccsét szeptemberre halasztotta. Ezzel ellentétben a kazah együttes vasárnap az FK Aksu otthonában lépett pályára, ahol Anderson Niangbo góljával előnybe került, majd szünet után a házigazdák is betaláltak, így osztoztak a pontokon.

„Mindkét csapatnak fontos mérkőzés, hiszen a tét a rájátszásba jutás. Az első meccs után mindkét együttesnek ugyanannyi esélye maradt a továbblépésre, talán a kazah alakulatnak a hazai pálya némi előnyt jelenhet, ugyanis a stadion vélhetően tele lesz. Az ellenfelünk remek játékosokkal rendelkezik, ezt egy héttel korábban megtapasztaltuk hazai környezetben. Nagyon motiváltak vagyunk, hogy kiharcoljuk a playoffkörbe jutást, azonban tisztában vagyunk vele, hogy erős ellenféllel találkozunk, ezért tökéletes meccset kell vívnunk” – nyilatkozta Liviu Ciobotariu vezetőedző.

 

Rareș Ispas távozott
A sepsiszentgyörgyi klub a múlt héten bejelentette, a 22 éves Rareș Ispas távozott, miután a Sepsi OSK és az élvonalban újonc Jászvásári Poli megegyezett. A balhátvéd 2021 júliusában kölcsönbe érkezett a székelyföldi csapathoz, amely aztán tavaly nyáron végleg megszerezte a labdarúgót. Az elmúlt két évben minden sorozatot figyelembe véve 57 mérkőzésen lépett pályára piros-fehér mezben, ebben az idényben azonban egyetlen találkozóra sem nevezték. A háromszéki együttes játékosaként két Román Kupa- és egy Szuperkupa-győzelmet ünnepelhetett. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1299
szavazógép
2023-08-17: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2023-08-17: Sport - Tibodi Ferenc:

Nyolccsapatos mezőny, itthon kezd a Sepsi-SIC (Asztalitenisz, Szuperliga)

Meglepően hamar, már holnap rajtol a férfi pingpong Szuperliga 2023–2024-es idénye, melynek első fordulóját hazai környezetben játssza a bajnoki bronzérmes Sepsi-SIC csapata. A megyeszékhelyiek pénteken 15 órától a Mioveni alakulatát fogadják, a párharcnak a Top Spin asztalitenisz-terem ad otthont.