A könyvek, előadások áfája marad

2023. szeptember 11., hétfő, Belföld

Raluca Turcan nyilatkozata szerint a pénzügyminisztérium képviselőivel sikerült megegyezniük abban, hogy nem fogják emelni a hozzáadottérték-adót (áfa, TVA) a könyvek, illetve az előadás- és koncertjegyek esetében, hogy ezzel is kultúrafogyasztásra ösztönözzék a lakosságot.

  • Fotó: Facebook / Raluca Turcan
    Fotó: Facebook / Raluca Turcan

A miniszter hozzátette: mivel foglalkoztatja, hogy mennyit olvas és milyen mértékben fér hozzá a kultúrához a romániai lakosság, idén a minisztérium legfontosabb ez irányú projektje az olvasás és a könyvkiadás ösztönzését célozta.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1299
szavazógép
2023-09-11: Belföld - :

Kihívója van Borboly Csabának

Nem ért egyet az eddigi különutas politizálással, ezért szeptember 14-én megpályázza az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöki tisztét, jelentette be szombaton Facebook-videóban Tánczos Barna, az RMDSZ Hargita megyei szenátora, korábbi környezetvédelmi miniszter.
2023-09-11: Belföld - :

Délutáni oktatási program

A ma kezdődő új tanévben újraindul az Iskola Alapítvány szórványközösségeket segítő délutáni oktatási programja, amely a magyar kormány támogatásának köszönhetően immár csaknem kétszer annyi magyar diák számára biztosít anyanyelvű foglalkozást, mint a program indulása idején – derült ki az RMDSZ közleményéből.