Váradi József Általános IskolaFelkészülni, kész, rajt!

2023. szeptember 19., kedd, Közélet

A címben megnevezett nagyszebeni kezdeményezésű közösségi program (Ready, steady, go) munkatársai szervezésében pénteken a sürgősségi mentés különböző típusaival, az alapvető közlekedési szabályokkal, a kábítószer-fogyasztás veszélyeivel ismerkedtek a sepsiszentgyörgyi Váradi József Általános Iskola gimnáziumi osztályainak diákjai.

  • Nagy volt az érdeklődés a különleges járművek körül. A szerző felvétele
    Nagy volt az érdeklődés a különleges járművek körül. A szerző felvétele

A megyei mentőszolgálat munkatársai bemutatták a mentéshez használt eszközöket, a katasztrófavédelmi felügyelőség képviselői a sokfunkciós mentő-tűzoltójármű kellékeit ismertették, a helyi csendőrség képviselői a hegyi körülmények között történő mentés mikéntjéről beszéltek, a diákok fel is próbálhatták az ilyenkor használt hevedert. A megyei rendőrség alkalmazottjai az iskola udvarának aszfaltjára helyezett szemléltető táblán magyarázták el a legalapvetőbb közlekedési szabályokat, egy másik csoport a kábítószer-fogyasztás veszélyeiről hallgatott rövid ismertetőt, s többen kipróbálták azt a szemüveget, amely segítségével olyan érzés kerít hatalmába, mintha kábítószert fogyasztott volna valaki. A tanulságos bemutatókat tavasszal megtartották a Váradi-iskola elemi osztályos tanulói számára, és a program szervezői tervezik, hogy folytatják az akciót Háromszék más iskoláiban is.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1298
szavazógép
2023-09-19: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Elsősegély, csillagászat és más programok (Com’ON Sepsi)

Háromnapos elsősegélynyújtási gyorstalpaló, csillagászati vita, kávéműhely, oktatási alternatívák és további 21 kezdeményezés nyert támogatást Sepsiszentgyörgy önkormányzatától a Com’On Sepsi idei kiadásában. A programok ingyenesek és minden érdeklődő számára nyitottak.
2023-09-19: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Két medvét ütöttek el egy éjjel

Péntekre virradóra két medvét ütöttek el Háromszéken, egy hét alatt pedig hármat – közölte a Kovászna Megyei Környezetőrség. Idén már tíz medve pusztult el balesetben megyénkben.