Borbély Károly a Hidroelectrica élén

2023. november 8., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Borbély Károlyt, korábbi informatikai és hírközlési minisztert, a gazdasági és az energiaügyi minisztérium korábbi államtitkárát, a Hidroelectrica fejlesztési és beruházási igazgatóját nevezték ki a Hidroelectrica igazgatótanácsának elnökévé.

  • Borbély Károly. Fotó: rmdsz.ro
    Borbély Károly. Fotó: rmdsz.ro

Mandátuma november 7-étől érvényes és 4 évre szól. Egyúttal több igazgatótanácsi tag kinevezéséről is döntöttek. A vajdahunyadi születésű Borbély Károly a Tăriceanu-kormány idején, 2007–2008-ban töltötte be RMDSZ-színek­ben az informatikai és hírközlési miniszteri tisztséget, később államtitkár volt. A Hidroelectrica Románia legnagyobb zöldenergia-termelője és a Nemzeti Energiarendszerben szükséges technológiai szolgáltatások fő beszállítója, 187 erőművet üzemeltet.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1298
szavazógép
2023-11-08: Pénz, piac, vállalkozás - :

Mégis lehet sertést eladni

Állatorvosi igazolással értékesíthetők a karácsonyi ünnepek idején a háztáji gazdaságokban nevelt sertések – közölte Florin Barbu.
2023-11-08: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

„Mit neked utókor emlékül átadok...”

Különálló harangtorony
„Mikor s ki épített, egy élő sem tudja.
Kis kápolna voltam és őrbástya.

Templom ezer után 774-ben lettem s meg
Újultam 92-ben. Végre most 1865-ben
Feldíszített Haraly eképp költéségén
Mikor Ns. Fejér Mihály vala a főgondnok,
Mit neked olvasó emlékül átadok."