Női kézilabda, Román KupaNehéz ellenfelet kapott a Sepsi-SIC

2023. november 15., szerda, Sport

A Román Kézilabda-szövetség néhány napja kisorsolta a Román Kupa első fordulójának párosítását. A sorsolás nem kedvezett a megyeszékhelyi Sepsi-SIC fiatal játékosokból álló csapatának, igencsak nehéz összecsapás vár a Carmen Cartaș irányította lányokra, akik december 21-én a CSM Unirea Slobozia vendégeként lépnek pályára.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

A versenysorozat 2023–2024. évi kiírásának első fordulójában tizenhat másodosztályú együttes szerepel. A nyolc párharc győztese továbbjut a következő körbe, ahol csatlakozik öt, szintén A-osztályban érdekelt alakulat, amelyeknek az első szakaszban a sorsolásnak köszönhetően nem kellett játszaniuk. Emellett a kiírásba kilenc olyan élvonalbeli gárda is bekapcsolódik, amely nem szerepel az európai kupasorozatok egyikében sem.

A sepsiszentgyörgyi csapat a bajnokságban már találkozott Ialomița megyei riválisával, ugyanis az ötödik fordulóban összecsaptak az Andreea Nică Sportteremben. Október végén a zöld-fehér mezesek szoros mérkőzést követően 23–21 arányban kikaptak a feljutásra pályázó CSM Unirea Slobozia vendégeként, így a szünetet Gheorghe Covaciu együttese a negyedik, míg a Sepsi-SIC jobb gólkülönbségének köszönhetően a táblázat harmadik helyén tölti.

„Számunkra a sorsolás nem volt szerencsés, szerettünk volna a Szabó Kati Sportcsarnokban játszani. Az ellenfelünk azon kevés csapat közé tartozik, amelyeket szerettünk volna elkerülni. Úgy gondolom, kiegyensúlyozott párharc lesz, akárcsak október végén a bajnokságban. Még ha ebben az időszakban egészségügyi gondok is hátráltatnak, főleg a kapusokat illetően, akik közül ketten hosszabb időre lesérültek, minden tőlünk telhetőt megteszünk és harcolunk a továbbjutásért. Gyakorlatilag a kupamérkőzéssel elkezdődik az idény második fele, amire gőzerővel készülünk, hiszen abban reménykedünk, hogy a második fordulóban is pályára léphetünk, majd ezt követően január végén folytatódik a bajnokság” – mondta Carmen Cartaș.

A vezetőedző hangsúlyozta, addig is igyekeznek minél hasznosabb felkészülési találkozókat játszani, ezzel is kiegyenlítve, hogy szeptember óta mindössze öt tétmérkőzésük volt a pontvadászatban. Örülnek, hogy az eddigi meccsek igazán erősek voltak, mert ez segített a lányoknak abban, hogy tapasztalatot szerezzenek és fejlődjenek az első évükben a felnőttek között.

A Román Kupa első fordulójának párosítása: * december 18.: Liviu Rebreanu Torda–Știința Bacău * december 21.: Temesvári Universitatea de Vest–Marosvásárhelyi Arena, CSM Bacău–Piatra Neamț, CSM Unirea Slobozia–Sepsi-SIC, Jászvásári VSK–Nagyváradi CSU, Fogarasi VSK–CSU Neptun Constanța, Activ Prahova Ploiești–Resicabányai CSU, Dévai VSK–Galaci CSM. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1299
szavazógép
2023-11-15: Sport - Tibodi Ferenc:

Hatalmas diadal az éllovas Temesvár ellen (Teremlabdarúgás, 1. Liga)

A nagyot küzdő és kőkeményen védekező Sepsi-SIC hazai pályán óriási meglepetésre 1–0-ra legyőzte a Temesvári CFR együttesét a teremlabdarúgó 1. Liga 8. fordulójának zárómérkőzésén. Az éllovas elleni diadalból oroszlánrészt vállalt Papp László, a zöld-fehérek hálóőre, aki remek napot kifogva, bravúrt bravúrra halmozva esélyt sem adott a vendégeknek a gólszerzésre. A szentgyörgyi fiúk holnap már Marosvásárhelyen játszanak, ahol 17 órától a helyi VSK csapatával találkoznak.
2023-11-15: Sport - :

Hatvanöt fán múlott a győzelem (Teke, A-osztály)

A Kézdivásárhelyi SE óriási küzdelem után, mindössze 65 fa különbséggel kapott ki vasárnap a Jászvásári CFR együttesétől az A-osztályos felnőtt tekebajnokság 4. fordulójában. A céhes városi sportolók számára nincs megállás, hiszen a hétvégén újabb mérkőzés vár rájuk, ezúttal a Román Kupa második körében.