KarateJakab Eszter részvételt szerezhet a kontinensviadalra

2023. november 16., csütörtök, Sport

A sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club és az MTK Budapest csapata november 11-én a magyar fővárosban versenyzett a Hungarian Open nemzetközi karateversenyen, amely egyben az utolsó fordulója volt a jövő évi grúziai korosztályos Európa-bajnokság kvalifikációs sorozatának. A rangos megmérettetést a háromszéki gárda két ezüst- és négy bronzéremmel zárta, ráadásul Török Panka bebiztosította részvételét a kontinensviadalon.

A színvonalas megmérettetésen tíz országból több mint 800 sportoló tette próbára magát, köztük huszonhárom székelyföldi versenyző, akiknek hat ízben sikerült dobogóra állniuk: két ezüst- és négy bronzérmet szereztek. „Nehéz verseny van mögöttünk, ugyanis reggeltől éjfélig küzdöttek a sportolók. Jakab Eszter a kadét korosztályban kiemelkedően teljesített, hiszen döntőbe jutott, ahol szlovák ellenfele egy szoros küzdelem után felülmúlta. A második helyezésnek köszönhetően Eszter kvalifikációs pontot szerzett, így pontegyenlőség alakult ki egy másik magyar karatéssal, ezért úgynevezett szétmérkőzésre kerül sor a válogatott tagságért. A hétvégi viadal során Török Panka a kadét korcsoportban bebiztosította Európa-bajnoki részvételét. Összességében csapatunk nem hozta a hozzá fűzött reményeket, viszont a kitűzött cél teljesült” – fogalmazott Vass Hunor, aki hozzátette, a háromszéki együttes decemberben kilenc sportolóval Velencébe utazik, ugyanis az olasz városban rendezik a Youth League idei utolsó állo­mását.

Eredmények: * ezüst­érem: Halmágyi Chanel (junior, -48 kg), Jakab Eszter (kadét, -61 kg) * bronzérem: Fejér Milán (U14, -50 kg), Kányádi Mihály (U12, -35 kg), Sala Bíborka (U12, -43 kg), Vargha Zselyke (U12, -43 kg) * ötödik helyezés: Jankó Andrea (U14, +52 kg), Para Lőrinc (U12, -30 kg), Péter-Csiki Csanád (kadét, -52 kg), Pulugor András (U12, -40 kg). (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1299
szavazógép
2023-11-16: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Könyvbemutató
LÁBAS HÁZ. Sepsiszentgyörgyön a Lábas Ház emeleti kiállítótereiben november 17-én, pénteken 18 órakor megnyílik Fülöp József (Csíkszereda, 1982) az elmúlt tíz év munkásságát összefoglaló egyéni kiállítása. Alkotói munkája mellett a csíkszeredai Megyeháza Galéria kiállításait gondozza. A kiállítás Miklós Szilárd képzőművész együttműködő tervezése alapján valósult meg.
 
2023-11-16: Sport - :

Kolozsváron és Brassóban versenyeztek (Atlétika)

Mozgalmas hétvégéjük volt a háromszéki futóknak, akik két helyszínen két hagyományos megmérettetésen álltak rajthoz. A sepsiszentgyörgyi Dániel Attila pénteken a kolozsvári éjszakai futóverseny 4 kilométeres távján győzedelmeskedett, míg vasárnap a Sepsi ISK diákjai, a Gáll Lajos Futókör, a Fitness Tribe és a SepsiTri Sport Klub tagjai az 1987. november 15. nevet viselő viadalon mérettettek meg.