VidékfejlesztésTegnaptól pályázható az ismeretátadás támogatása

2023. november 21., kedd, Gazdakör

A megyei vidékfejlesztési hivataltól kaptuk az információt, hogy tegnap elindult a pályáztatás a vidékfejlesztési stratégia DR 37-es, Az ismeretátadás támogatása nevet viselő intézkedésére. A pályázható összeg 1,8 millió euró.

  • Fotó: Pixabay
    Fotó: Pixabay

Pályázhatnak hivatalosan elismert, felnőttképzéssel foglalkozó cégek, alapítványok, melyeknek első lépésben be kell jelentkezniük a depunereDR37.afir.ro oldalon. A szakmai képzéssel foglalkozók három hónap alatt jelentkezhetnek be, a pályázatok benyújtása folytonos.

A támogatás szabványköltségek elszámolásából áll. Ha a szakmai képzés szállásköltséggel is jár, résztvevőnként napi 94 euró, ha nincsenek szállással kapcsolatos költségek, 67 euró, ha online történik, 21 euró számolható el. Elszámolható költség lehet: az előadók bére, a résztvevők szállítása, elszállásolása és étkeztetése,
terembérlés, fogyóanyagok vásárlása.

A szakmai felkészítők kötelező témája az ökogazdálkodás ismertetése azon gazdálkodóknak, akik az APIA-s kérésükben igényelték a klíma- és környezetkímélő, valamint az állatjóléti támogatásokat. A másik lehetséges téma: Ismeretek a környezet- és klímakímélésben. A képzéseknek háromnaposaknak kell lenniük.

A pályázati tájékoztató füzet és a letevéshez szükséges dokumentumok sora megtalálható a vidékfejlesztési ügynökség honlapján (www.afir.ro, a Finanțare tárhelyen a Transfer de cunoștințe alpontban). További téjékoztatás kérhető a 0318 602 589-es ügynökségi telefonszámon (21189-es belső).

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1298
szavazógép
2023-11-21: Gazdakör - :

A kistermelők kihullnak a piacról

Alacsony a burgonya iránti kereslet, nem lehet jó áron értékesíteni, noha a Hargita megyei termesztők idén jó termést takarítottak be – fejtette ki az Agerpres hírügynökségnek Romfeld Zsolt, a Hargita Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság vezetője, aki szerint ennek egyik oka, hogy megváltoztak a fogyasztói szokások.
2023-11-21: Gazdakör - Incze Péter:

Indulnak az állattenyésztési pályázatok

A megyei vidékfejlesztési hivatal felhívja a megye állattenyésztőinek figyelmét, hogy rövidesen, november végén elindítják az állattenyésztési beruházásoknál a pályáztatást. A hivatal szakemberei remélik, hogy sokan élnek a lehetőséggel, akárcsak az előző években. A pályázható összeg elég jelentős, így szerintük jó esély lesz a pályázatok sikerére.