Falunapok Felső-Háromszéken

2009. január 27., kedd, Közélet

A kézdiszéki elöljárók Bálványoson első alkalommal egyeztettek arról, hogy ki mikor szervez falunapokat az idén.

Ilyen egyeztetésre eddig nem került sor, ezért történhetett meg, hogy sokszor nem két, hanem három településen is egyszerre tartottak falunapot. Daragus Attila, Torja polgármestere kezdeményezésére írásban is leszögezték az idei falunapok időpontját. Felső-Háromszéken az első falunapokra Kézdiszentkereszten kerül sor május 2—3-án, következik Torja június 20—21-én, Gelence és Esztelnek június 27—28-án, Csernáton július 4—5-én, Ozsdola 18—19-én, Kézdialmás augusztus 8—9-én, Szentkatolna augusztus 15—16-án, Kézdiszentlélek augusztus 22—23-án, Bereck augusztus 29—30-án, Kézdivásárhely augusztus 28—29—30-án, Lemhény szeptember 5—6-án. A tavalyi kedvezőtlen időjárás miatt a céhes város és Torja hozta előbbre szeptember közepéről város-, illetve faluünnepét. Kézdiszéken Bereck és Szentkatolna az a két község, ahol nem csak a községközpontban, hanem a közigazgatásilag hozzájuk tartozó összes településen külön is megszervezik a falunapokat. (Iochom)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2009-01-27: Közélet - x:

Bőrrákszűrés Sepsiszentgyörgyön

Február 1-jétől két hónapon keresztül ingyenes bőrrákszűrést végeznek Sepsiszentgyörgyön az Együtt az Egészségedért Egyesület szervezésében.
2009-01-27: Közélet - x:

Két tévécsatornával kevesebb

Pár napja Erdély-szerte eltűnt a Széles Gábor nevéhez köthető Echo televíziós csatorna a képernyőkről, és nem egyedül, néhol a hírTV, Háromszéken a TV6 sem fogható már.