BarótKözéppontban a nő

2024. január 31., szerda, Közélet

Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda és Székelyudvarhely után Barótra, a Diákdombra érkezett a Székelyföldi Fotóklubok Szemléjének kiállítása. A hétfő délután tartott megnyitón elhangzott: a meghívásnak eleget tevő tizenegy fotóklub művészeinek munkái bár más-más szemlélet szerint születtek, mégis kijelenthető: Székelyföld teljes arcát jelenítik meg.

  • Vargyasi Levente és Benedek-Huszár János. A szerző felvétele
    Vargyasi Levente és Benedek-Huszár János. A szerző felvétele

Vargyasi Levente, a Kovászna Megyei Művelődési Központ fotográfus szakelőadója megnyitóbeszédében köszönetét fejezte ki a csíkszeredai F’10 Fotóklubnak, a Prisma Fotóklubnak, a székelyudvarhelyi Grádics Alkotócsoportnak, Spektrum Fotó Egyesületnek, a sepsiszentgyörgyi Mohos Fotóklubnak és Transnatura Természetfotóklubnak, a Kézdivásárhelyi Fotóklubnak, a marosvásárhelyi Marx József Fotóklubnak, a Homoród Fotóklubnak, a KépVIDÉK Alkotócsoportnak és a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete fotószakosztályának, amiért meghívásukra igent mondtak. A szervezők kérése az volt, hogy az alkotások középpontjába a nőt helyezzék, és ennek a művészek nagyon jól eleget tettek: az alkotások egyénként és közösségként mutatják be a szebbik nemet, hangulatot és érzéseket társítanak melléjük.

Benedek-Huszár János polgármester a barótiak nevében köszönte meg a Kovászna Megyei Művelődési Központnak, amiért a kiállítást elhozták. Mint mondotta, örvend, amiért a fotográfusok ilyen nagy érzékenységgel közelítettek a témához: a nőt nem tárgyiasítva, nem termékként, hanem cselekvő emberként, alkotóként, társként és ezernyi más módon mutatták be, ami által kicsit a szemlélődő is életük részeseivé válhatott. A városvezető azt kívánta az alkotócsoportoknak, tevékenységüket szélesítsék, teremtsenek még sokáig értéket közösségünk számára, és új termésüket ismét vigyék el hálás közönségükhöz, a barótiakhoz.

A kiállítás március 4-éig lesz megtekinthető a Diákdombon, azt követően pedig Kézdivásárhelyre és Kovásznára viszik tovább az alkotásokat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 236
szavazógép
2024-01-31: Közélet - :

Háromszáz erdészeti bűncselekmény

Több mint 300 – egész pontosan 306 – erdészeti jellegű bűncselekményt és 784 szabálysértést észleltek tavaly Háromszék területén – derül ki a Kovászna megyei rendőrség tegnapi közleményéből.
2024-01-31: Közélet - Bartos Lóránt:

Elfogadták Kézdivásárhely költségvetését

A tavalyinál közel negyven százalékkal nagyobb a céhes város költségvetése. A büdzsét egyrészt a különböző európai uniós pályázatokból befolyó összegek, másrészt az államtól kapott pénzek „hizlalták” fel, utóbbiak között a legnagyobb tétel a gázvezetés pályázatához tartozik.