Vezetőcsere a liberálisoknálBeérett a puccs

2007. július 26., csütörtök, Közélet

Új, ideiglenes vezetősége van a Nemzeti Liberális Párt Kovászna megyei szervezetének. Az áprilisi puccs után — egy sebtében összehívott gyűlésen leváltották Adrian Zaheu addigi elnököt — két hónapnak kellett eltelnie, amíg a párt központi vezetősége jóváhagyta a cserét. Végül nem Milik Ottó lett az elnök, hanem a bodzafordulói Marius Obreja, Milik alelnöki funkciót kapott a pártban.

Az ideiglenes vezetőség őszre kívánja összehívni a párt küldöttgyűlését, akkor választják meg a megyei vezetőket. Addig igyekeznek rendet teremteni, elmondásuk szerint megcsappant a tagság, Zaheu kétéves elnöklése alatt sokan eltávolodtak a párttól. A megyében 27 olyan helyi szervezetet sikerült azonosítaniuk, ahol van valamilyen élet, ezekre alapozva kívánják újraszervezni a liberális pártot. Obreja elmondta, tárgyalnak minden politikai alakulattal, személyes kapcsolatok révén igyekeznek együttműködést kialakítani. Nem zárkóznak el a Nagyrománia Párttól sem, de beszélgetést kezdeményeztek az MPSZ-szel is — hangsúlyozta. Arra a kérdésre, hogy miért, válasza egyszerű volt: „Azért, mert léteznek". Erre azért is szükség van, mert pontosan ismerni szeretnék az emberek gondját-baját. Kifejtette: ,,nem a pártért kormányoznak, hanem a polgárokért". Ugyanakkor elkezdték a kormánynak alárendelt intézmények tevékenységének átvilágítását, szakértőkkel készíttetnek elemzéseket, és ahol azt tapasztalják, hogy nem a kormányprogramnak megfelelően működnek, vezetőváltást javasolnak. Obreja azt is leszögezte: ezekben az esetekben nem az számít majd, hogy az illető melyik párt tagja, hanem eddigi tevékenysége alapján döntenek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1299
szavazógép
2007-07-26: Közélet - x:

Erdőtüzek Csíkban, Gyergyóban

A csendőrök, a polgármesteri hivatalok önkéntesei és a lakosság is segédkezik a Hargita megyei tűzoltóknak a már öt napja tartó erdőtüzek és a havasi legelőkön perzselő bozóttüzek eloltásában. A gyergyószentmiklósi és orotvai erdőtüzek mellett az Uz völgyében, a Csíkszentmártonhoz tartozó Egerszéken húsz hektáron ég az erdő — jelentette be Simona Crăciun, a Hargita megyei sürgősségi helyzetek felügyelőségének szóvivője.
2007-07-26: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Kint vagyunk az összes vízből (Szóvá tesszük)

Háromszék egyetlen természetes vize sem alkalmas a fürdésre, noha a vízgazdálkodási vállalat szerint viszonylag kis erőfeszítéssel tisztábbá válhatnának. De ezt a keveset sem igen teszi meg senki, tisztázatlan tulajdonjogok, rablógazdálkodás, hanyagság, nemtörődömség uralkodik tavaink és patakjaink partján, környékén — kivéve néhány magánkézbe vett, gondosan körülkerített, de kizárólag horgászoknak szánt víztükröt.