Ittas vezetők balesetet okoztak

2024. május 28., kedd, Közélet

Több ittas vezetőt azonosítottak a Kovászna megyei rend­őrök az elmúlt hétvégén, közülük ketten balesetet is okoztak. Pénteken este tízkor egy 30 éves férfi által vezetett személygépkocsi nem vette be a kanyart a Kézdimárkosfalván áthaladó úton, lesodródott az úttestről, nekiütközött egy hídfőnek, arról nekipattant egy kerítésnek, és felborult.

  • Képünk illusztráció. Fotó: Román Rendőrség
    Képünk illusztráció. Fotó: Román Rendőrség

A balesetben megsérült a sofőr és két utasa, őket kórházba szállították ellátásra. A vezető leheletében 0,55 mg/l szesztartalmat mért az alkoholszonda. A rendőrök ittas vezetésért, valamint gondatlanságból elkövetett testi sértésért bűnügyi vizsgálati iratcsomót nyitottak.

Vasárnap este fél hétkor a baróti rendőrök megrongálódott gépkocsira figyeltek fel Szárazajtán. Hamarosan azonosították a kocsit vezető, azzal balesetező 55 éves férfit, akinek leheletében 1,03 mg/l alkoholtartalmat mutatott ki a mérőműszer.

Ittas vezetőt azonosítottak Kézdivásárhelyen a Gyár utcában vasárnap hajnali 3 órakor. A 21 éves fiatalember leheletében 1,07 mg/l szesztartalmat mértek. Sepsiszentgyörgyön a Păiuș David hadnagy úton egy 28 éves férfinél 0,57 mg/l értéket mutatott a szonda vasárnap reggel 8 óra után. Kézdivásárhelyen az 1918. december 1. utcában egy 56 éves férfi esetében 0,49 mg/l szesztartalmat mértek hétfőn hajnali 1 órakor. A rendőrök minden esetben kórházba szállították a vezetőket, a vérben kimutatandó szesztartalom megállapítására, nevükre ittas vezetésért bűnügyi vizsgálati iratcsomót nyitottak – közölte a Kovászna megyei főkapitányság hétfőn. (sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1299
szavazógép
2024-05-28: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Megújult templom, új ravatalozó Sepsiszentkirályban

Hálaadó istentiszteletet tartottak a hét végén a sepsiszentkirályi református templomban, melynek belső tere teljes mértékben megújult a helyi közösség összefogása és a megyei önkormányzat támogatása révén. A kis falu közössége ugyanakkor egy új épülettel is gyarapodott, az istentiszteletet követően átadták az Illyefalva községi önkormányzat által épített ravatalozót.
2024-05-28: Közélet - Bodor János:

Nyugdíjasok a politikáról (Winkler Gyula Kovásznán)

Az RMDSZ helyi szervezete szombaton Winkler Gyula európai parlamenti képviselőt fogadta Kovásznán. A képviselőnek bemutatták a város európai uniós alapokból megvalósított beruházásait, beszélgettek helyi emberekkel és turistákkal, hangsúlyozva a június 9-i választásokon való részvétel fontosságát.