Hogyan vigyázz hentesként a kezeid épségére? /X/

2024. június 3., hétfő, Magazin

Rengeteg iparágban kiemelt szempont a megfelelő munkavédelem, ez a húsiparban sincs másként. Egy hentes legfontosabb munkaeszköze a keze, így a védelmi ruházat alapvető kelléke a speciális munkavédelmi kesztyű is.

Az egyéb védőfelszerelések között, mint a ruházat, a kötények és a lábbelik, bizony a kesztyűk is ott vannak. Mindegyiknek megvan a maga sajátos védelmi szerepe, mi azonban most csak a kesztyűket vettük górcső alá.

Meg is lepődtünk, hogy milyen széles választék áll rendelkezésre, emellett pedig milyen magas fokú védelmet tudnak nyújtani ezek a ruhadarabok. Tarts velünk, és mutatjuk a legelterjedtebb kínálatot!

Milyen egy jó vágásbiztos kesztyű?

Az ArthurMarket védőkesztyű kínálatában mindegyik általunk említett fajta megtalálható. Így a vágásbiztos kivitel is, ami különösen fontos a húsipari dolgozók kezének épségéért. Emellett pedig még a nagyüzemi konyhák is lehetnek helyszínei a vágási sérüléseknek, ezért ott is hasznos.

A legjobb típusok ebben a kategóriában azok, amik finoman szőtt és strapabíró anyagból készülnek. Ez nemcsak a biztonságért felel, hanem egyben megfelelő mozgási szabadságot is biztosít. Az ujjak is szabadon mozoghatnak a munkát ezzel megkönnyítve.

A vágásvédelmi besorolás legmagasabb foka az 5-ös szint, aminek egy munkavédelmi kesztyű ilyen téren megfelelhet. Az ArthurMarket kesztyűi között azonban találhatsz olyan darabokat, amik ennek a kritériumnak is eleget tesznek.

Az alkarvédő kesztyű erősségei

Vannak olyan helyzetek, amikor nem elég a csuklóig érő védelem. Ilyenkor lehet jó választás az a fajta védőkesztyű, ami az alkart is óvja. Ezek jellemzően szintén 5 ujjas darabok, amik rozsdamentes acélból készülnek.

Természetesen a jobb- és a balkezesek is használhatják ezeket, mert univerzális kialakításúak, mint a többi változat. A kiváló minőség ebben az esetben is kiemelkedően fontos. Megtalálhatóak azok a fajták, amik poliészter-kaucsuk szalaggal vannak ellátva és higiénikusak.

Emellett az is kiemelt szempont, hogy hipoallergén legyen. A vízállóság és a könnyű tisztíthatóság az alaptulajdonságok közé tartozik. Jobb esetben pedig kampó helyett hosszú életű patentkapcsos záródó rendszerrel rendelkeznek, amik strapabíróak.

Mit tud egy jó hőálló kesztyű?

Természetesen a füstölésnél, a sütésnél és a grillezésnél is nagy segítség lehet egy olyan kesztyű, ami bírja a hőt. Sok esetben akár 500C°-ig megfelelő védelmet nyújtanak a használójuk kezei számára. Emellett pedig nem maradhat el az a szempont sem, hogy legyen még vágásbiztos is.

Persze a kényelem is lehet egy szempont, így érdemes olyan darabot keresni, ami puha belső béléssel van ellátva. Ami még nagyon hasznos tulajdonsága lehet egy hőálló darabnak, ha szilikoncsíkok gondoskodnak a csúszásmentességről.

Az ArthurMarket minden egyes terméke megfelel a szigorú biztonsági és minőségbiztosítási szabványoknak is, így biztonságban tudhatod a kezeidet, ha náluk keresgélsz. (X)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1307
szavazógép
2024-06-03: Közélet - :

Medvebocsok tetemére bukkantak

Két medvebocs tetemére bukkantak a napokban Sepsiszentgyörgy közelében – az esetről a megyei rendőrség tájékoztatta a környezetvédelmi őrséget.
2024-06-04: Élő múlt - Simó Erzsébet:

Volt egyszer egy nap, született egy lap (Háromszék - tízezer)

Dominóhatásra várva
Az a bizonyos ’89-es ősz rettenetes volt. Éreztük a veszélyt, s azt, hogy mint a kutyák a nyáj körül, köröznek körülöttünk ismeretlen, bosszúra éhes erők. Kelet-Európán végigsepert a forradalom. Hittük, hogy a dominóeffektus eredményeként elér hozzánk is, de mikor, hogyan, miként, nagy kérdés volt.