Vandalizmus a Csipkésben

2024. június 14., péntek, Közélet

A zabolai Csipkés-táborral szemben található Népi Feredőnél kiskorúak nemrég megrongálták a kirándulóhely asztalát, fejszével összefaricskálták a lugas tartóoszlopát.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A tetteseket pár óra múlva azonosították, amiben nagy segítségre voltak a község területén felszerelt térfigyelő kamerák, illetve a környéken lakók – tájékoztatott Szigyártó János Nimród alpolgármester. Tekintettel, hogy a randalírozók kiskorúak, nem tudták őket felelősségre vonni, közölte az alpolgármester, ezért a rendőrségen feljelentést tettek. A szülőket beidézték a községközponti rendőrőrsre, a történtekről jegyzőkönyvet állítottak ki, és a kár megtérítésére kötelezték őket.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1299
szavazógép
2024-06-14: Közélet - Bodor János:

Áradást okozott a zivatar

A szerda kora esti zivatar miatt Kovásznán egy lakóháznál hatósági beavatkozásra volt szükség, az erős széllel érkező csapadék több gazdaságban okozott áradást, lakóházak pincéi teltek meg vízzel, néhány utcában faágakat tört le a szél s a mezőn jégkárok keletkeztek.
2024-06-14: Jegyzet - Kuti János:

Jól választ a nép? (Kármentő)

Az istenadta nép, a választópolgár jól gondolkodik, mikor olyan jelöltekre adja voksát, akikre korábban is szavazott, és akiknek esetleg már meggyűlt a bajuk az igazságszolgáltatással, bűnvádi eljárást indítottak ellenük korrupció alapos gyanúja miatt. Ezek között megyeitanács-elnök és városi polgármesterek is vannak, akik a szociáldemokrata és a liberális párt égisze alatt újráztak. Közben pártjaik – természetesen – harcoltak az európaiságért és azért, hogy „tiszta” emberek legyenek megválasztandó jelöltjeik.