Adóbeszedés

2024. június 19., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Mintegy ötödével több adót hajtott be az adóhatóság az év első öt hónapjában, mint egy évvel korábban ugyanebben az időszakban.

  • Fotó: Ferencz Csaba
    Fotó: Ferencz Csaba

A maszol.ro által idézett pénzügyminisztériumi adatok szerint május végéig a hatóság 175,1 milliárd lejt gyűjtött be, ami 17,8 százalékkal haladja meg a 2023 azonos időszakában befolyt 148,6 milliárd lejt. A legnagyobb, 37,7, illetve 37,5 százalékos növekedés a társasági adó és az egészségbiztosítási hozzájárulás terén következett be. Személyi jövedelemadó formájában 19,4, áfából 16,4, nyugdíjbiztosítási hozzájárulásból pedig 14,6 százalékkal több folyt be az államkasszába, mint egy évvel korábban. Csak májusban 22,1 százalékkal több, közel 36 milliárd lejt szedtek be, mint egy évvel korábban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 237
szavazógép
2024-06-19: Pénz, piac, vállalkozás - :

Harminchárman kaptak Birtalan Ákos-díjat (Romániai Magyar Közgazdász Társaság)

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT) háromszéki fiókszervezete második alkalommal adta át a Birtalan Ákos-díjakat. Az elismerésben 33 háromszéki diák részesült.
2024-06-19: Pénz, piac, vállalkozás - :

Médiapiac

A hazai médiapiac becsült nettó reklámbevételei 2023-ban elérték a 701 millió eurót, ami összességében 6,5 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest – derül ki egy elemzésből.