Infláció az EU-ban

2024. június 19., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Romániában immár ötödik hónapja a legmagasabb az infláció az uniós országok között – derül ki az  Eurostat adataiból.

  • Fotó: Pixabay
    Fotó: Pixabay

Az EU 27 országában az éves áremelkedés májusban 2,7 százalék volt az áprilisi 2,6 százalék után, havi szinten 0,2 százalékkal nőttek az árak az EU-ban. Lettországban nulla inflációt regisztráltak, Finnországban 0,4 százalék, Olaszországban 0,8 százalék, Litvániában 0,9 százalék volt az infláció. Legnagyobb mértékben, 5,8 százalékkal Romániában, Belgiumban 4,9 százalékkal, Horvátországban pedig 4,3 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 228
szavazógép
2024-06-19: Pénz, piac, vállalkozás - :

Árplafon

A Pénzügyi Felügyelet (ASF) javasolja a kötelező gépjárműbiztosítást (RCA) illető árplafon érvényességének három hónappal való meghosszabbítását – közli kormányzati forrásokra hivatkozva a HotNews.ro.
2024-06-19: Riport - Farcádi Botond:

Pillangótánc a jégen (Útkeresés a műkorcsolyázó Nagy-Rozsnyai Lottival és családjával)

Keresd a jeget! No meg az oroszt – a kézdivásárhelyi Nagy-Rozsnyai család élete pár éve e két, első hallásra minden bizonnyal furcsának ható felszólítás köré szerveződik. Egészen pontosan azóta, hogy az orvos házaspár legkisebb, nyolcéves, műkorcsolyázó lányának edzői közölték velük: Lotti kivételes tehetségnek tűnik számukra.