LabdarúgásRomán ellenféllel találkozik a Paks

2024. június 20., csütörtök, Sport

Nyonban megtartották a Bajnokok Ligája és az Európa-liga 2024–2025. évi kiírásának első és második sorsolását. Az FCSB San Marino bajnoka, az AC Virtus csapatával játszik a BL-selejtező első körében, továbbjutás esetén pedig az izraeli Maccabi Tel-Aviv ellen léphet pályára. A második fordulóban bekapcsolódó Ferencváros a walesi The New Saints és a montenegrói FK Dečić párharcának győztesével találkozik majd.

  • Fotó: Facebook / PAKSI FC
    Fotó: Facebook / PAKSI FC

Szerencsésen alakult a sorsolás a román bajnok FCSB számára, ugyanis a mezőny legszerényebb játékerőt képviselő együttesével találkozik, ráadásul az AC Virtus először szerepel a legrangosabb nemzetközi kupasorozatban. Az alakulat négy éve tagja a törpeállam élvonalának, 2023-ban elhódította a kupát, míg az előző idényben megnyerte az első osztályt, ezzel kiharcolva a jogot, hogy a BL-selejtezőben szerepelhessen.

Az AC Virtus keretének értéke 1,04 millió euró, ami közel 35-ször kevesebb, mint a bukaresti klubé, ugyanakkor a fővárosi gárda legjobbja, Florinel Coman majdnem hétszer többet ér, mint az ellenlábas játékosai összesen. Az első mérkőzéseket július 9-én és 10-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik. A selejtező második fordulójának odavágói július 23-án és 24-én lesznek, a visszavágókra július 30-án és 31-én kerül sor.

A Román Kupa-győztes Vajdahunyadi Corvinul csapatával mérkőzik meg a Magyar Kupa-címvédő Paksi FC az Európa-liga selejtezőjének első fordulójában. A párharcot július 11-én és 18-án rendezik. A magyar bajnokságban másodikként végző együttes továbbjutás esetén a horvát ezüstérmes HNK Rijeka ellen léphet pályára. A selejtező második körének találkozói július 25-én lesznek, a visszavágókra augusztus 1-jén kerül sor.

Az első selejtezőkör párosításai: * Bajnokok Ligája: Slovan Bratislava–FK Sztruga, The New Saints–FK Dečić, FC Ballkani–UE Santa Coloma, FK Borac Banja Luka–FK Egnatia, Hamrun Spartans FC–Lincoln Red Imps FC, FK Panevėžys–Helsingin JK, FC Flora–NK Celje, KÍ Klaksvík–FC Differdange, Vikingur Reykjavík–Shamrock Rovers, FK RFS–Larne FC, Ludogorec–Dinamo Batumi, AC Virtus–FCSB, Dinamo Minszk–Pjunik Jerevan, Ordabaszi Simkent FK–Petrocub Hîncești * Európa-liga: Paksi FC–Vajdahunyadi Corvinul, Botev Plovdiv–NK Maribor, IF Elfsborg–Pafosz FC, FC Sheriff Tiraspol–PFC Zire, KF Llapi–Wisla Kraków, MFK Ruzomberok–FC Tobol. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 210
szavazógép
2024-06-20: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2024-06-20: Sport - :

Hátrányból fordítva nyert Portugália (Labdarúgás, Európa-bajnokság)

A portugálok ráadásban szerzett góllal 2–1-re nyertek a csehek ellen kedden a németországi Európa-bajnokság F-csoportjában, a török válogatott pedig 3–1-re diadalmaskodott Dortmundban az újonc Grúzia felett.