Hírsaláta

2024. június 20., csütörtök, Belföld

SEBESSÉGKORLÁTOZÁS A KÁNIKULA MIATT. A Román Vasúttársaság (CFR) tegnap tájékoztatott, hogy a rendkívüli hőség miatt a közlekedés biztonsága érdekében bizonyos vasúti pályaszakaszokon elrendelték a szerelvények sebességének korlátozását.

  • Fotó: Pexels
    Fotó: Pexels

A CFR szerint azokban a térségekben, ahol első és másodfokú hőségriasztás van érvényben, a vágányok szintjén mért hőmérséklet meghaladhatja az 50 Celsius-fokot, és ebben az esetben 20–30 kilométerrel is csökkenteni kell a vonatok óránkénti sebességét a normál sebességhez képest a június 19–21. közötti időszakban. A sebességkorlátozások a következő régiókat érintik: Körösvidék, Máramaros, Erdély legnagyobb része, Moldva, Munténia, Dobrudzsa, a Bánság, Olténia. (Agerpres)

KOLOZSVÁR ROMÁNIA LEGJOBB EGYETEMI VÁROSA a brit Quacquarelli Symonds kedden közzétett idei rangsora szerint – számolt be a Babeş–Bolyai Tudományegyetem. A közlemény szerint Kolozsvár a múlt évhez képest két pozíciót javítva a 135. helyet szerezte meg a több mint 160 várost tartalmazó világranglistán. Bukarest idén a 143. lett a rangsorban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 230
szavazógép
2024-06-20: Belföld - :

Az EP-választás végleges eredményei

Ismertette kedd este a Központi Választási Iroda (BEC) a június 9-i európai parlamenti választások végleges eredményeit. A BEC szóvivője, Anamaria Revnic-Călugăriţa bejelentette, hogy az összesen 19 870 bel- és külföldi szavazókörzet adatainak feldolgozása alapján 52,40 százalékos volt a részvétel az EP-választáson, 9 444 894-en szavaztak, és 8 942 629 szavazatot minősítettek érvényesnek.
2024-06-20: Belföld - :

Hosszabbítást kér az ASF

A Pénzügyi Felügyeleti Hatóság (ASF) javasolja, hogy hosszabbítsák meg szeptember 30-ig a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (RCA) árának befagyasztását.