Babéros-tejfölös csirke nokedlivelMit főzzünk ma?

2024. július 2., kedd, Szabadidő

Hozzávalók: egy egész csirke, 1 közepes fej hagyma, babérlevél, bors, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt.

Elkészítése. A csirkét megmossuk, darabokra vágjuk. A hagymát olajon dinszteljük, amíg narancsszínű lesz. Rátesszük a feldarabolt csirkét, megsózzuk. Fedő alatt pároljuk, majd felöntjük vízzel, hogy még kilátszódjon a hús, és puhára főzzük. Beledobunk 1–2 babérlevelet, és megszórjuk fél teáskanál borssal. Ha megfőtt, 2 dl tejfölt elkeverünk 1 evőkanál liszttel és ráöntjük a csirkére. Forrástól számítva 2–3 percig főzzük. Fél kiló lisztből 1 tojással, vízzel és sóval a szokásos módon nokedlit készítünk. Ha kész, bő szafttal tálaljuk a húsokat.

Tipp: nagyon jól megy hozzá a pepperoni paprika.

Elkészítési idő: 2 óra

Mennyiség: 4 személy

 

Megjelent a 100 dabasi recept – több mint 100 dabasi háziasszony című kötetben. Tortoma Kiadó. A kötet megrendelhető a www.tortoma.ro oldalon, megvásárolható könyvesboltokban és a Háromszék lapárudáiban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1298
szavazógép
2024-07-02: Sport - Miska Brigitta:

Horvátországban győzött Bartha Eduárd (Fogathajtás)

Június 28. és 30. között a horvátországi Pleterniceszentmiklós adott otthont két- és háromcsillagos nemzetközi fogathajtóversenynek. A színvonalas megmérettetésen remekül teljesített a kökösi Farm utca 500. szám alatt található lovastanya fogathajtója, Bartha Eduárd, aki mindenkit maga mögé utasítva az első helyen végzett.
2024-07-02: Szabadidő - :

A nap fotója