Elhalálozás

2024. július 3., szerda, Elhalálozás

„Messze-messze száll a dal, / Vissza többé sose tér, / Messze, hozzád száll a dal, / Amióta elmentél.” 
(Veress Gerzson)

 

Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy DANCS ÁRPÁD, „TÁTÁ”, a Székely Mikó Kollégium volt zenetanára, Sepsiszentgyörgy Pro Urbe díjas polgára életének 79. évében hosszas betegség után visszaadta lelkét Teremtőjének.
Utolsó útjára 2024. július 5-én, pénteken 18 órakor kísérjük a sepsiszentgyörgyi római katolikus temető ravatalozóházától református szertartás szerint.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
A gyászoló család kéri, hogy kegyeletüket egy szál virággal róják le.
A koszorúmegváltást a Székely Mikó Kollégium Alapítvány részére ajánljuk.
Emlékét és dalait örökre a szívünkbe zárjuk.
Nyugodjon békében.
A gyászoló család
H

 

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szerető édesapa, nagyapa, dédnagyapa, volt élettárs, testvér, rokon, jó barát és szomszéd, az olaszteleki születésű sepsiszentgyörgyi id. DEÁK FERENC 79 éves korában hirtelen elhunyt.
Temetése 2024. július 4-én 14 órakor lesz a kilyéni ravatalozóháztól a református temetőben.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
A gyászoló család
4332414

 

Részvét

Megrendüléssel értesültünk DANCS ÁRPÁD zenetanár, zeneszerző, a sepsiszentgyörgyi színház hűséges nézője és történetírója halálhíréről. Személyében egy rendkívül nyitott, művészetkedvelő embert veszített el városunk, a színház, a mozi és a zenei események mindenkori értő látogatóját, aki egész életében lelkesen drukkolt azért, hogy Sepsiszentgyörgy kulturális élete gazdag és színvonalas legyen. Az én színházam című képes színháztörténete a sepsiszentgyörgyi színház történetének egyik legátfogóbb, legfontosabb, komoly dokumentációs anyagon alapuló krónikája.
Hálásak vagyunk a barátságáért, emlékét megőrizzük, részvétünk a gyászoló családnak.
A Tamási Áron Színház társulata
du.

 

Fájó szívvel búcsúzunk DANCS ÁRPÁD alapító tagunktól.
Nyugodjon békében.
A Vox Humana kamarakórus
H

 

Megemlékezés

Búcsúztam volna tőletek, de erőm nem engedte, így búcsú nélkül elmegyek, szeressétek egymást, mert én már többé nem leszek. Nem ezt akartam, nem így akartam, szerettem volna még élni, de a halál könyörtelen volt, el kellett menni. Ha emlegettek, köztetek leszek, de fáj, ha látom könnyetek. Ha rólam szóltok, mosolyogjatok, emlékem így örökké áldás lesz rajtatok. Van egy út, ahová már oly sokan elmentek, de vissza sosem jönnek. Fájó szívvel emlékezünk a kovásznai id. VÉN SÁNDORRA halálának hatodik hetében. Pihenése legyen csendes, emléke szívünkben örökké élni fog.
Szerető családja
21002

 

Úgy mentél el, mint a madár, elköszönni már nem tudtál. Tiéd a csend és a nyugalom, miénk a könny és a fájdalom. Fájó szívvel emlékezünk az árapataki születésű BAKÓ KÁROLYRA halálának 14. évfordulóján.
Emléke legyen áldott.
Szerettei
4332409

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 806
szavazógép
2024-07-03: História - Váry O. Péter:

A befejezett síremlék (Gábor Áron végső nyughelyének históriája)

1849. július 2-án a kökösi csatában Gábor Áron valósággal maga ellen hívta a sorsot, a sokszoros túlerőben levő, mégis a Feketeügy túloldalára visszaszorított orosz sereg vezetői – tartja Orbán Balázs, Gábor Áron segédtisztjének, a szemtanú Nagy Sándornak elbeszélésére hivatkozva – hamar rájöttek ugyanis, hogy az ágyútűzfedezetet irányító tiszt a sebezhető pontja a háromszéki csapatnak. Az orosz tüzérek tehát a szürke lovon ágyútól ágyúhoz vágtató Gábor Áron kilövését kapták feladatul, ugyancsak Orbán Balázs szerint három lovat lőttek ki alóla, míg egy lövedék őt is eltalálta.
2024-07-03: Magazin - Dancs Árpád:

Harc a túlélésért, egy áruház története (Mozimánia)

A fattyú
Bastarden (Ida Jessen regényéből) / 2023 / rendező: Nikolaj Arcel. Mindig nagy ünnep, ha a hazai mozikban a giga költségvetésű blockbuster filmek áradatában felszínre bukkan egy-egy európai produkció is. Különösen nagy öröm, ha ez egy olyan többszörös díjnyertes alkotás, aminek egy Hollywoodban is befutott, ismert sztár a főszereplője.