Mentik a menthetőt

2009. február 11., szerda, Közélet

Mielőtt gépekkel darabokra zúznák a még használható építőanyagot, tegnap a sportpályáról kilakoltatott családok önkezűleg kezdték meg a bontást.

A sepsiszentgyörgyi Csíki negyedi hajléktalan romáknak, akik évekig az egykori öltözőkben húzták meg magukat, hét szobát ajánlott fel az önkormányzat a szociális otthonban, és elrendelte a fertővé vált romos épületek lebontását. Tegnap az érintett családok nőtagjai költözködtek, a férfiak rudakkal bontották az épületet, kimentették az ép téglákat, vasdarabokat. (fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-02-11: Közélet - x:

Bokor Tibor két szenátori irodát nyitott

Bokor Tibor szenátor sajtótájékoztatón közölte, hogy megyénkben két irodát működtet: Kézdivásárhelyen és Kovásznán. Irodavezetői Gocsman Zsuzsa és Butyka Gyula. Elsődleges célja, hogy a választópolgárok problémáit meghallgassa, és megoldást keressen azokra megyei szinten vagy Bukarestben.
2009-02-11: Közélet - x:

Hódok Háromszéken

Nagy sikerként értékelte a hódok meghonosodását két háromszéki folyóban Hobincu Zoltán, a megyei környezetvédelmi hivatal igazgatója.