Töpörtyűs pogácsaMit süssünk ma?

2024. július 3., szerda, Szabadidő

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 30 dkg töpörtyű, 15 dkg margarin, 1,5 dl tej, 3 dkg élesztő, 1,5 dl tejföl, 1 tojás, 1 kanál só.

Elkészítés. Először az élesztőt futtatjuk fel langyos cukros tejben. Közben a lisztet összekeverjük a margarinnal, sóval és tejföllel. Hozzáadjuk az élesztőt (ha már felfutott) és simára gyúrjuk. A töpörtyűt ledaráljuk, a tésztát vékonyra kinyújtjuk és egyenletesen eloszlatjuk rajta a töpörtyűkrémet. Ezután feltekerjük, majd összehajtogatjuk, és fél órát pihentetjük. Még egyszer kinyújtjuk, hajtogatjuk, pihentetjük, majd kb. 2 cm vastagságúra kinyújtjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojással, és éles késsel berácsozzuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Lisztezett, kizsírozott tepsibe tesszük, és 180 Celsius-fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. Melegen kínáljuk. 

Elkészítési idő: 2 óra; 1 adag.

 

Megjelent a 100 dabasi recept – több mint 100 dabasi háziasszony című kötetben. Tortoma Kiadó. A kötet megrendelhető a www.tortoma.ro oldalon, megvásárolható könyvesboltokban és a Háromszék lapárudáiban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 816
szavazógép
2024-07-03: Sport - :

Olimpiai bajnok lenne és a BL négyes döntőjébe jutna (Kézilabda)

Michael Apelgren, az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának új vezetőedzője nyáron olimpiai bajnoki címet szerezne a svéd válogatott másodedzőjeként, a csongrádiakkal pedig a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe jutna.
2024-07-03: Szabadidő - :

A nap fotója