Összesítették a nyolcadikosok óvásait

2024. július 5., péntek, Közélet

A képességvizsga szerdán közzétett eredményeit követően Háromszéken 101 fellebbezést összesített a megyei tanfelügyelőség, az érintett nyolcadikosok közül legtöbben a román nyelv és irodalom vizsgán kapott jegyüket óvták meg.

  • A baróti iskola. Fotó: Hecser László
    A baróti iskola. Fotó: Hecser László

Az intézmény tájékoztatása szerint matematikából 33, magyar nyelvből 19, míg románból 49 óvás érkezett. Ezek elbírálását követően július 9-én teszik közzé a végső eredményeket. (dvk)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 816
szavazógép
2024-07-05: Közélet - Nagy D. István:

A számok mögötti egyenlőtlenségek (Antal Árpád a nyolcadikosok képességvizsgájáról)

Sürgősen alaposabb odafigyelésre és hatékony családvédelmi közpolitikák kidolgozására van szükség a nyolcadik osztályosok idei képességvizsgájával kapcsolatos adatokból kiolvasható helyzet javításához – véli Antal Árpád. Sepsiszentgyörgy polgármestere szerint nem csak az eredmények drasztikusak és ijesztőek, hanem a társadalmi egyenlőtlenségekből fakadó iskolai lemorzsolódásra vonatkozó adatok is, melyek szerint idén országosan nagyjából hatvanezer gyermek el sem jutott odáig, hogy a képességvizsgára jelentkezzen. Az elöljáró ugyanakkor úgy véli, az egyes tanintézetekbe történő koncentrálódás, mások rovására is, egy olyan rendszerprobléma, mellyel az elkövetkezőkben foglalkozni kell.
2024-07-05: Kármentő - Kuti János:

Soros elnökség

Júliús elsején Magyarország átvette Belgiumtól a tagországok szakminisztereiből álló Európai Unió Tanácsának soros elnökségét a következő hat hónapra, illetve személyesen Orbán Viktor Brüsszelben Alexander De Croo belga kormányfőtől. A magyar kormány nem szereti Soros Györgyöt, és biztosan ezért nem írják a soros elnökséget nagy S-sel.