„Bedobálós” – tárcsán sült csirkemell gombávalMit főzzünk ma?

2024. július 10., szerda, Szabadidő

Hozzávalók: 2 kg csirkemell, 80 dkg gomba, 40 dkg főtt császárszalonna, 40 dkg füstölt szalonna, 80 dkg hagyma, 15 dkg fokhagyma, 5 dl tejföl, 1 tubus piros­arany (200 g), 2 kanál disznózsír, 2 zacskó sültcsirke-fűszersó (40 g), 2 kanál fokhagymakrém.

Elkészítése. A hagymát nagyobb darabokra vágjuk, a fokhagymát apróra. A húst, a gombát és a szalonnákat felkockázzuk. A feldarabolt csirkemellet megszórjuk a fűszersóval, egyenletesen eloszlatjuk rajta. A tárcsát felforrósítjuk, ráöntjük a zsírt, amikor felforrósodik, rátesszük a füstölt szalonnát. Megpirítjuk, majd ráöntjük a feldarabolt hagymát, fokhagymát és összekeverve sütjük. Időnként kihúzzuk a szélére, majd visszaforgatjuk a zsírba. Rátesszük a csirkemellet, a főtt császárszalonnát, és állandó forgatás mellett megsütjük. Kicsit később hozzáadjuk a feldarabolt gombát és összeforgatjuk. Nem baj, ha soknak tűnik vagy alig fér el, de a gomba kicsire összefonnyad. 10–15 percig sütjük, majd mindent kihalászunk a tárcsából. A szószhoz összekeverjük a tejfölt és a pirosaranyat, hozzáadjuk ízlés szerint a fokhagymakrémet, és hasábburgonyával tálaljuk. 

Tipp: ha nagyobb vendégség van, emelhetjük az adagokat, és folyamatosan vagy felváltva is lehet sütni a tárcsán a hozzávalókat, de süthetünk rajta zöldségeket is. 

Elkészítési idő: 1 óra

Mennyiség: 10 személy

 

Megjelent a 100 dabasi recept férfiasan című kötetben. Tortoma Kiadó. A kötet megrendelhető a www.tortoma.ro oldalon, megvásárolható könyvesboltokban és a Háromszék lapárudáiban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1299
szavazógép
2024-07-10: Sport - :

Ötödik a Sepsi OSK az akadémiák rangsorában (Utánpótlás)

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) vasárnap nyilvánosságra hozta a romániai akadémiák legfrissebb rangsorát, amelyen a Sepsi OSK tavalyhoz képest nyolc pozíciót javítva az ötödik helyre ugrott. Az FK Csíkszereda változatlanul a második, az FC Farul Constanța pedig továbbra is első: Gheorghe Hagi klubtulajdonos ifjúsági játékosokat nevelő munkája ezúttal is elismerésnek örvend.
2024-07-10: Szabadidő - :

A nap fotója