Orosz területeket támad Ukrajna

2024. augusztus 8., csütörtök, Világfigyelő

Nagyszabású hadműveletet hajtott végre Ukrajna Oroszországban, miután az Ukrán Fegyveres Erők betörtek a Kurszki területre. Az ukrán támadást követően több ezer ember hagyta el az otthonát, a hatóságok megkezdték a lakosok evakuálását. Eközben mobil véradó pontokat állítottak fel Kurszkban.

  • Egy légicsapásban megrongálódott ház az oroszországi Kurszki terület Szudzsa városában. Fotó: Telegram /  Alekszej Szmirnov
    Egy légicsapásban megrongálódott ház az oroszországi Kurszki terület Szudzsa városában. Fotó: Telegram / Alekszej Szmirnov

Ukrajna szerda hajnalban folytatta az előző nap elkezdett támadását az oroszországi Kurszki megye ellen, a szárazföldi erők napközbeni támadása után ezúttal drónokkal és rakétákkal támadott, az orosz légvédelemnek sikerült lelőnie 11 drónt – közölte az orosz védelmi minisztérium.

Az orosz hadvezetés szerint Ukrajna azért próbál meg betörni Oroszországba, hogy rákényszerítse erői átcsoportosítására más frontokról. Moszkva szerint a szárazföldi behatolási kísérletet sikerült megakadályozni, részben a helyi erők megerősítésével, vagyis tartalékosok odavezénylésével a Szövetségi Biztonsági Szolgálattól. Az ukránok Szudzsa város közelében próbáltak meg behatolni Oroszországba – tették hozzá.

Az orosz földgáz európai exportjában a szudzsai az egyetlen működő tranzitállomás.

A drón és rakétatámadásoknak azonban nemcsak a Kurszki, hanem három másik orosz megye több célpontja ellen is irányultak, és legkevesebb 24 sebesült áldozatuk van, köztük hat gyerek – közölte az orosz egészségügyi minisztérium.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2024-08-08: Világfigyelő - :

A Hamasz az október 7-i terrortámadás egyik kitervelőjét nevezte ki új vezetőjének

A Hamasz Jahja esz-Szinvárt − a szervezet gázai vezetőjét és az október 7-i izraeli terrortámadás egyik kitervelőjét − nevezte ki politikai irodájának új vezetőjévé, miután Iszmail Haníjét múlt héten meggyilkolták.
2024-08-08: Világfigyelő - :

Újabb merényletre készülhettek Donald Trump ellen

Magas rangú amerikai tisztségviselők és politikusok ellen tervezett merénylet miatt emeltek vádat egy pakisztáni férfi ellen az amerikai hatóságok – derül ki kedden bemutatott bírósági iratokból.